• Les tendències gastronòmiques del 2024

    Aquest any, les tendències i patrons que emergeixen a la indústria gastronòmica reflecteixen un profund compromís amb la sostenibilitat, la inclusió i l’exploració de nous sabors i tècniques.

  • 10 fites gastronòmiques per descobrir Catalunya aquest 2024

    Catalunya, una regió impregnada de cultura i tradicions, destaca amb una escena gastronòmica que presenta una àmplia varietat de productes locals. La cuina catalana és coneguda per la seva diversitat, autenticitat i el seu èmfasi en valors com la qualitat i la proximitat. Si ets un amant dels nous sabors i les experiències culinàries úniques, presentem una selecció de 10 cites gastronòmiques imperdibles per a aquest 2024. Aquestes fires, esdeveniments i festes ofereixen una oportunitat excepcional per a explorar la riquesa culinària dels territoris catalans en un ambient festiu i alegre.

  • Celebra el Cap d’Any amb estil català: raïm i cava

    Amb l’arribada de l’última nit de l’any a la cantonada, Catalunya es prepara per a una festa plena de tradicions. Entre aquestes, destaca una pràctica especial que exemplifica l’esperit de l’esperança i la bona sort: menjar els dotze grams de raïm amb les dotze campanades de mitjanit.

  • Barcelona rep el màxim reconeixement culinari a la Gala de presentació de la Guía Michelin 2024

    Actualment, quan visitem un lloc, sigui ciutat, poble, territori o espai natural, entre altres, ja no ens conformem amb el típic itinerari turístic. Ara anhelem adquirir experiències, aprenentatges, viure el destí des de dins, conèixer la gent i la seva gastronomia. L’enoturisme és la modalitat de turisme que implica viatjar a zones vitivinícoles per explorar profundament el món del vi. A Catalunya, més de 300 cellers ofereixen la possibilitat de conèixer el món del vi i del cava obrint les seves portes als visitants.

  • vi, gastronomiaExplorant Catalunya amb l’Enoturisme: El vi, la cultura i la gastronomia

    Actualment, quan visitem un lloc, sigui ciutat, poble, territori o espai natural, entre altres, ja no ens conformem amb el típic itinerari turístic. Ara anhelem adquirir experiències, aprenentatges, viure el destí des de dins, conèixer la gent i la seva gastronomia. L’enoturisme és la modalitat de turisme que implica viatjar a zones vitivinícoles per explorar profundament el món del vi. A Catalunya, més de 300 cellers ofereixen la possibilitat de conèixer el món del vi i del cava obrint les seves portes als visitants.

  • S’anuncia el podi de la gastronomia mundial del 2022 de la llista de World’s 50 Best Restaurants

    La gastronomia catalana està d’enhorabona amb l’anunci del “Llistat dels millors restaurants del món del 2022” del rànquing britànic The World’s 50 Best Restaurants. Per fi, el restaurant Disfrutar, dels xefs Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruc, ha rebut el reconeixement merescut, situant-se en el tercer lloc de la prestigiosa llista. El guanyador d’aquesta edició ha estat el restaurant Geranium de Copenhaguen, capitanejat pel xef danès Rasmus Kofoed. El podi el completen el Central, de Lima, en segona posició i el Disfrutar, que escala dues posicions respecte a l’anterior edició.

  • Temporada alta de calçots

    Encara és l’època que vas conduint per les carreteres de Catalunya i s’observen grans columnes de fum provinents de masies i terres on grups de gent celebra la tradicional trobada de calçotada. Aprofitem doncs per reflexionar sobre els punts més rellevants d’aquesta festa i parlar sobre el seu protagonista, el calçot, així com la tradició que el comprèn i alguns dels millors llocs on anar a degustar-los.

  • Fòrum Gastronòmic 2021Tornen les fires gastronòmiques presencials

    Després de més d’un any sense poder reunir-nos i gaudir de la cuina com ho fèiem fins ara, aquest passat octubre es van celebrar dos dels esdeveniments gastronòmics més importants del país. Per fi vam poder gaudir de la cuina en primera persona i acompanyats dels nostres xefs preferits. En el blog d’avui us explicarem com van anar el Fòrum Gastronòmic Barcelona i el Salón Gourmets de Madrid i les novetats que van presentar aquest any.

  • Liebherr, el teu millor aliat per a la refrigeració i conservació dels teus aliments

    Liebherr, la marca especialista en refrigeració i amb més de 60 anys d’experiència aposta sempre per la màxima qualitat. Els seus més de 200 models es caracteritzen pel seu maneig intuïtiu, eficiència energètica, disseny clàssic i una gran quantitat de funcionalitats pràctiques que conserven la frescor i qualitat dels aliments, i que contribueixen a un estil de vida sa i modern. Gràcies a l’ús de tecnologies innovadores i materials d’alta qualitat, els seus aparells es caracteritzen per ser especialment duradors i energèticament eficients. Això inclou tant l’ús domèstic com l’ús professional en l’hostaleria, indústria o laboratoris.

  • El Millor Brandi del Món es suma com a col·laborador a la Penya Gastronòmica Barça

    Fundador Supremo ofereix un brandi que porta amb si un llegat d’excel·lència, elegància, sabor i artesania. La seva filosofia i valors ens recorden que l’art es pren el seu temps per oferir un líquid que ens transporta a una experiència sensorial única. Gràcies a la seva passió i dedicació, han posicionat la seva línia de brandies com els millors del món, adquirint guardons de prestigi internacional.

  • Guia Michelin 2021Espanya es converteix en la gran guanyadora de la Guia Michelin 2021

    El passat 14 de desembre es va celebrar la Gala de la guia vermella, amb l’esperat repartiment de les estrelles. Per fi vam poder conèixer el llistat de restaurants que formen part de la nova Guia Michelin d’Espanya i Portugal 2021. A causa de la pandèmia, aquesta vegada s’ha dut a terme d’una manera més mesurada, per la qual cosa l’esdeveniment s’ha celebrat, per primer cop a la història, telemàticament. Així i tot, els organitzadors es van esforçar a no fer una simple retransmissió en directe, sinó en oferir un viatge apassionant amb continguts singulars  i atractius pels amants de la gastronomia. Podem concloure que tot i la pandèmia, va ser una nit de sorpreses, on la gastronomia espanyola va poder brillar amb llum pròpia.

  • PanelletsPanellets, una tradició en època de tardor que sempre ens acompanya

    Sigui a la Castanyada, el dia de Tots els Sants o simplement per capritx, els panellets representen uns dolços tradicionals sempre presents en les taules dels residents de Catalunya, València i Balears. Tot i així, els pastissers i rebosters ho tenen ben clar: l’1 de novembre és un dels dies amb més demanda de l’any. La tradició dels panellets neix en el segle XVIII, en què la seva elaboració està lligada amb antigues celebracions religioses, on es tenia el costum d’elaborar aquest tipus de dolços i portar-los a l’església o a la tomba dels difunts. Temps després, va començar a ser un costum acabar aquesta festa religiosa amb panellets.

  • Els nostres cuiners: Marc Gascons, un estil fresc i informal molt català

    Marc Gascons pertany a la tercera generació de restauradors, que va començar amb els seus avis amb una fleca a Sant Feliu de Guíxols (1918). En la segona generació, es van posar al comandament de la fleca els pares del Marc, on més tard van inaugurar “Els Tinars” (1978). A partir del 1999 van començar a liderar aquest projecte amb Marc (en la cuina) i Elena (a la sala). En l’actualitat compten amb altres dos restaurants més: “Bell-lloc” i “Informal by Marc Gascons”.

  • Iniciatives solidàries COVID19Les nostres heroïnes i herois penyistes solidaris en temps de COVID-19

    Fem un homenatge pels nostres heroïnes i herois penyistes que en aquesta crisi sanitària tan dura han decidit bolcar-se amb la societat i aportar el seu granet de sorra. Ens sentim molt orgullosos de tots elles i ells, i per aquesta raó els dediquem el blog d’aquest mes. Ens deixen la gran lliçó que entre tots si ens ajudem som més forts.
    No os ho podeu perdre!

  • En temps de Coronavirus, Mones de Pasqua. Fem-les junts/es!

    Sense cap dubte aquesta serà una Pasqua molt diferent al que estem acostumats i acostumades. Però no per això ha de ser una Pasqua avorrida, ja que podem fer que aquestes festes continuïn sent especials i siguin una excusa més per activar la càmera del Skype, i seguir en contacte amb els nostres familiars. Per passar aquests dies a casa i que els més petits tinguin la seva mona de Pasqua, us expliquem algunes receptes per a fer-les a casa amb la família.

  • El “The Best” s’emporta un premi més

    El passat 23 de setembre, a l’Scala de Milà, va tenir lloc la celebració de la gala del premi “The Best”, un guardó que ha recaigut a les mans del nostre capità Lionel Messi, sent identificat per la FIFA com el millor jugador del món de la temporada 2018-2019.
    Aquest premi té una peculiaritat i és que transcorre per una fase dual de votació. La primera d’elles es caracteritza per la presència d’experts en futbol, els quals, a partir d’una minuciosa valoració i anàlisis, escullen els primers deu candidats que opten al tron en el món de l’esport rei.

  • neto-griezmann-de-jongEs tanca el mercat de fitxatges d’estiu amb quatre nous jugadors

    El mercat de fitxatges d’estiu per reforçar els equips ja és història. Amb ell acaba les especulacions de les portades dels diaris esportius, les negociacions en hores intempestives i les discussions dels dinars familiars. És doncs el moment de fer balanç del tancament de la plantilla, en un nou curs on l’objectiu principal és aconseguir la preuada copa de la Champions.

  • cuina mexicanaLa cuina mexicana, patrimoni immaterial de la humanitat

    La cuina mexicana és molt més que moles, salses o tortillas. És diversa, plena de color, amb molt de sabor i aromes profunds. I no és estrany donat que parlar d’ella, és fer un viatge en el temps, per aprendre tots els elements culturals que l’han influenciat i modelat. És el resultat d’un xoc cultural molt profund entre la cuina precolombina i l’arribada dels conqueridors espanyols el s. XVI, que van incorporar una gran varietat d’animals i cereals, com l’arròs o el blat. Així i tot, no estem parlant d’una fusió completa, com la cuina nikkei que es va generar al Perú, sinó més aviat amb una introducció d’ingredients que va suposar el creixement exponencial de tot un potencial que faltava despuntar.

  • The list 50 Best 2019Mirazur, Noma i Asador Etxebarri al podi de The World’s 50 Best Restaurants 2019

    Un any més, la llista The World’s 50 Best Restaurants 2019, que atorga la revista britànica Restaurant, s’ha donat a conèixer i amb ella, el firmament gastronòmic s’ha tornat a reunir per celebrar l’excel·lència i el gran esforç que suposa convertir-se en el millor restaurant del món. La celebració ha tingut lloc a Singapur, que per primer cop ha acollit l’entrega d’aquests guardons. De fet, cap ciutat del sud-est asiàtic havia tingut aquest honor i ja tocava que aquesta ciutat-estat, destí obligat pels amants de la gastronomia, en fos una de les escollides.

  • Gastronomia i sostenibilitat a la nova edició del Tast a la Rambla 2019

    Des del 2014, l’Associació d’Amics, Veïns i Comerciants de La Rambla i el Grup GSR organitzen el Tast a la Rambla, una fita gastronòmica amb una quarantena dels millors restaurants, bars i pastisseries de la ciutat que s’instal·laren a La Rambla durant uns dies i reivindiquen aquest espai com a patrimoni de tots, i no només de les hordes de turistes amb sandàlies i crema solar. Entre les novetats d’enguany, tindrem més oportunitats que mai per degustar totes les propostes, ja que aquesta festa gastronòmica s’allarga durant cinc dies, del 6 al 10 de juny.

  • Les dames de l’Hispània, la Lolita i la Paquita Rexach

    La gastronomia catalana i espanyola està plena de dones cuineres que, en moltes ocasions, han preferit allunyar-se dels flaixos mediàtics i centrar-se en una cuina autèntica i magistral. Lluny de figures com Carme Ruscalleda, Elena Arzak o Bego Rodrigo, sense elles no es pondria entendre part del nostre patrimoni gastronòmic. Dues d’aquestes dones són la Paquita i la Lolita Rexach, que fa més de 50 anys que reivindiquen la cuina tradicional catalana en el mític Hispània, ubicat al costat d’Arenys de Mar, a la costa del maresme.

  • En època de quaresma, el bacallà no pot faltar a la cuina

    Després de la rauxa del Carnaval, entrem en època de reflexió i seny amb la Quaresma i per això, no ens hem pogut estar de parlar del bacallà, que aquests dies triomfa a totes les taules amb un munt de receptes infinites. Un peix que habita des de les calentes aigües del sud al gèlids àrtics.

  • Els nostres cuiners: Romain Fornell, un penyista amb molt “Savoir Faire”

    Romain Fornell, malgrat els mèrits i reconeixements que li oferien al seu país natal, aquest inconformista i emprenedor, va decidir tornar a Barcelona amb 25 anys per quedar-se definitivament, construint un projecte gastronòmic sòlid que ha sabut encaixar amb els paladars locals.

  • El disseny, factor clau en l’alta gastronomia espanyola

    Fa uns anys, amb els màxims exponents de l’alta gastronomia com elBulli, el Celler de Ca Roca, Arzak o Mugaritz entre altres restaurants, la cuina espanyola es va guanyar un lloc privilegiat en el panorama internacional. Va sorgir a través d’un conjunt de forces, ja que el disseny també va ser un factor clau per a oferir innovació. Des de llavors, cuina i disseny van de la mà i formen un interessant i revolucionari duo que fa que la gastronomia espanyola es projecti al món. Disseny gràfic aplicat al etiquetaje de vins, arquitectura d’espais, interiorisme aplicat a la decoració que…

    Llegir mes

  • Alta gastronomia als aeroports espanyols, una realitat

    La cuina surt al carrer i ja és una realitat trobar-la en tota mena de llocs, des d’un petit gastrobar de barri, a una food-truck, i fins i tot, en un aeroport. Un lloc d’anades i tornades on sempre ve de gust tastar alguna cosa abans d’agafar un vol. Però és possible gaudir sense pressa, evitant els entrepans freds i insípids, i el menjar ràpid? Aena pot presumir d’una oferta gastronòmica molt variada on també hi té cabuda la cuina d’autor i el slow-food.

  • NadalViu el Nadal amb les fires de tot Catalunya

    Desembre és un mes especial a nivell gastronòmic i aquest encara ho és més. La gent rebusca a l’armari les seves millors gales per sopars d’empresa nadalencs, dinars de Sant Esteve amb tota la família, i la vetllada romàntica a la nit de cap d’any amb la llum de les espelmes i les pampallugues de les boles de l’arbre de Nadal. Els restaurants es preparen per fer “l’agost” donat que les festes nadalenques són motiu de celebració i molta gent no deixen passar l’oportunitat de viure una experiència gastronòmica inoblidable en el seu restaurant preferit o en aquell que està en la seva llista de desitjos.

  • Els nostres cuiners: Dani García, el triomfador de la Guia Michelin 2019

    La nit del 21 de novembre de 2018 va ser màgica per al nostre admirat penyista, excel·lent cuiner i bon amic Dani García, de 42 anys. El seu restaurant de Marbella, amb el seu mateix nom, i situat al luxós Hotel Puente Romano Beach Resort & Spa, va aconseguir la preuada tercera estrella Michelin. Juntament amb Ángel León del Restaurant “Aponiente” que també va aconseguir la tercera estella l’any passat, han posat a Andalusia en el més alt del podi espanyol.

  • cocteleriesDescobreix les millors cocteleries de la Llista dels 50 Millors Bars del Món

    El passat 3 d’octubre es va presentar la nova Llista dels 50 Millors Bars del Món 2018. Aquesta famosa llista, on només apareix la  “crème de la crème“ que domina el panorama internacional, és organitzada per William Reed Business Media i està en total sintonia amb la coneguda  Llista dels 50 Millors Restaurants del Món, tot i que en aquest cas el seu organitzador és la revista britànica Restaurant.

  • Dos pesos pesants de la cuina catalana tanquen les seves portes: El Sant Pau i el Freixa Tradició

    Fa uns mesos es va difondre un titular que va deixar a tothom sorprès: El Sant Pau, restaurant tri estrellat per la Guia Michelin des de 2006, tancava definitivament les seves portes després de deixar la cuina catalana a l’Olimp de l’alta gastronomia. No era l’únic, ja que Freixa Tradició, el restaurant de Josep Maria Freixa (als fogons) i Dori Riera (a la sala) també tanca portes i deixa a tothom amb la boca oberta. El 27 d’octubre és el dia escollit quan, la Carme Ruscalleda i el seu equip, serveixin el seu últim sopar coincidit amb el 30è aniversari del restaurant. Pel que fa al restaurant Freixa Tradició, el dia escollit és el diumenge 28 al migdia, quan el matrimoni ofereixi el seu últim servei.

  • Temps de veremaTemps de la verema

    Ens trobem en una època de l’any on, després d’una llarga espera, la terra retorna el fruit de l’esforç i l’atenció que hi ha posat tots els vinicultors. Ens referim, per suposat, a la verema, potser el moment àlgid i més decisiu on els enòlegs llueixen la seva vàlua resolent el gran misteri: quan s’ha de començar a collir el raïm. De fet, el temps de col·lecta depèn del grau de maduració del raïm i de la varietat, i és un moment clau en el procés de producció, on s’obté la relació percentual entre els sucres i els àcids.

  • fitxatgesEls quatre nous fitxatges estel·lars per aquesta nova temporada 18/19: Un xilè, un francès i dos brasilers

    Després de les becaines a l’hamaca, la brisa marina i els tiberis de paella i fideuà, toca posar-se les piles amb aquest nou curs que comença. Però pel FC Barcelona, l’Abidal i el seu equip ja porten tot l’estiu amb l’ull posat en el mercat de fitxatges. Després de rumors i exclusives, en el tancament del període de fitxatges hi ha agut força moviment, especialment amb les baixes, ja que ha sigut una bona temporada, amb dos títols importants aconseguits, el de La Lliga i de La Copa del Rei. Pel que fa a les altes, hi han agut quatre nous fitxatges estel·lars per aquesta nova temporada 18/19: Un xilè, un francès i dos brasilers.

  • gelatsDescobreix els tipus de gelats que pots trobar en una gelateria

    Quan pensem en la imatge típica d’estiu, ens veiem remullant-nos els peus en una platja amb un gelat a les mans per combatre la calor. Si ens tornem nostàlgics, sempre recordarem el mític gelat al tall amb les dues galetes quadrades en forma de sandvitx. Allò sí que era l’invent del segle! Amb el temps ens hem anat modernitzant i ara pots trobar tot tipus de sabors i dimensions. Uns prefereixen el cucurutxo i altres la terrina. En aquest article parlem sobre els tipus de gelat que pots troba en una gelateria i recomanem una fantàstica recepta de sorbet de llimona.

  • El moviment Food Truck regna en els festivals de primavera i estiu

    La febre del street food ha entrat amb força a les nostres fronteres gràcies al moviment de les Food Trucks. Qui no ha anat aquest estiu de festival i s’ha trobat una camioneta antiga i totalment transformada,  amb aire retro i cartells vistosos que conviden a degustar la seva oferta gastronòmica? Aquest fenomen de venda ambulant d’aliments, molt popularitzat i estès en ciutats com Londres, Nova York o Berlín, ha costat que entrés a les nostres terres. Un fet estrany, ja que podem presumir de posseir una de les cuines d’avantguarda més innovadores del món.

  • Òscar Manresa, penyista i cuiner, publica el llibre “Mi Boqueria”

    El nostre estimat penyista i cuiner Òscar Manresa publica el seu nou llibre “Mi Boqueria”, un homenatge en tota regla al mercat on ha passat mitja vida. Fa unes setmanes, juntament amb altres xefs i amics com Albert Adrià, Oriol Castro i Romain Fornell, així com l’editor de Planeta Gastro, David Figueras, l’han acompanyat en la presentació del llibre enmig del mercat de La Boqueria. En paraules del mateix xef “Si aquest mercat es diu la Boqueria, també és la ‘Meva Boqueria’”.

  • Les Cols (1)Els Nostres Cuiners: La Fina i Les Cols, una declaració d’amor a la Garrotxa

    Entre volcans i faigs típics de la comarca s’amaga una masia única, un edifici del segle XV convertit en una obra d’art plena de llum i creativitat. La creadora de tot això, Fina Puigdevall, és una dona amb caràcter, coneixedora d’un “know-how” que vol transmetre i amant de la cuina tradicional, però sempre amb un toc avantguardista. Entrar a Les Cols és tota una experiència gastronòmica, perquè no només és degustar plats d’una xef d’estrella Michelin, és tastar una cuina que reflecteix el paisatge de la Garrotxa amb serenor i de manera depurada.

  • Els gols i la gastronomia es troben al Mundial

    El 14 de juny va arrancar el Mundial de futbol a Rússia, el país dels zars, del fred i del vodka. Mig món estarà pendent dels millors jugadors del planeta, tan de les estrelles consagrades com de les joves promeses. El nostre Barça envia 13 jugadors amb les seleccions: Messi,  Ter Stegen, Rakitic… Jugadors que volen lluitar pel mundial després d’aconseguir-ho tot amb el FC.Barcelona. El mundial és futbol, il·lusió, però també l’oportunitat de conèixer 32 països, els seus jugadors i perquè no, també la seva cuina.

  • Torna una nova edició del Tast a La Rambla

    El gran festival gastronòmic de La Rambla torna amb més força que mai i plena de cuiners penyistes disposats a oferir propostes innovadores pels paladars més exquisits. Acostumats a veure aquesta famosa artèria de la ciutat ben plena de turistes amb càmeres i sandàlies amb mitjons, el Tast a La Rambla és una manera de tornar a conquerir el famós passeig, i quina millor manera que passejant i menjant plats de tot tipus.

  • Viatjant al voltant de la tapa, versàtil i plena de possibilitats

    Envoltats de l’abundància i de les incessants temptacions culinàries que ens ofereixen, l’acte d’anar a un bar a compartir moments i converses al voltant d’una canya i unes tapes és sinònim de festa i passar-ho bé. No mengem perquè tenim gana, mengem per la necessitat de compartir amb amics, companys de feina o familiars, sense solemnitats, només per passar el temps.

  • RuscalledaEls nostres cuiners: Carme Ruscalleda, l’artista de les Estrelles Michelin

    Qui li havia de dir a aquella nena menuda, inquieta i amb ànima bohèmia, que acabaria sent una de les xefs més importants del món. Amb set estrelles Michelin, el somriure més conegut de tot Sant Pol de Mar continua innovant per oferir als seus clients el millor, temporada rere temporada. Amb la cuina de proximitat com a bandera, els plats que ofereix Carme Ruscalleda són tot menys típics, són el resultat d’una passió per la feina ben feta.

  • Sant JordiVuit recomanacions literàries pels amants de la bona gastronomia

    A dalt d’un cavall blanc arriba el nostre cavaller per fer-nos viure un dels dies més especials de l’any, la diada de Sant Jordi. Milers de catalans passejaran amunt i avall de la Rambla de Barcelona mirant, tocant i comprant els llibres de moda.

  • Vila VinitecaVila Viniteca, molt més que una botiga de vins

    A Barcelona es troba un temple del vi amb un Déu Bacus particular que, darrere del seu taulell, aconsella i serveix als millors restaurants del país així com a la seva clientela més fidel. Parlem del nostre penyista Quim Vila, que un bon dia va deixar l’arquitectura per convertir una botiga de barri en una referència mundial pels amants del vi i que ara, celebra la 11 edició del Premi Vila Viniteca Tast per Parelles.

  • pintxoEl pintxo, una mossegada irresistible

    El diumenge no solament ens juguem els punts contra el dotzè equip de la Lliga Santander sinó que ens enfrontem als reis del pintxo, “los leones” de Bilbao, la ciutat amb els millors pintxos de tot Euskadi. Pintxos de truita, de fregits, de bacallà, hi ha per avorrir! Però, què és exactament? Podem pensar que és com una tapa, un snack que et regalen quan demanes una canya Però no! El pintxo és el cosí “pijo” de la tapa. És sinònim de gastronomia, qualitat i d’una forma de viure.

  • cervesa artesanaLa cervesa artesana, una tendència que va arribar per quedar-se

    La cervesa, que et treu la set en els dies d’estiu, està canviant cada vegada més i ja no és una simple ampolla produïda en sèrie sense cura ni atenció. Ara s’ha convertit en petits tresors que es mimen a les micro cerveseries. Parlem de la cervesa artesana, la revolució d’una mítica beguda.

  • Paco PérezEls nostres cuiners: Miramar i Paco Pérez, la revolució de Llançà

    Quan pensem en estrelles Michelin ens ve al cap glamur, bona gastronomia i cuiners mediàtics. Però no tots són així, el xef del qui parlem és un home senzill, treballador i tímid. Descrivim a Paco Pérez , el re inventor del Miramar i la persona més coneguda de tot Llançà. La seva metodologia és clara, basant-se en la confiança i el treball dur. Els seus quasi 200 treballadors són la seva família, que cuida, coneix i aconsella, però a la que també exigeix creativitat i excel·lència.

  • Cuina NikkeiKonnichiwa i benvinguts a la cuina Nikkei

    La nostra història comença l’any 1899 quan 790 japonesos a bord del Sakura Maru van desembarcar a les costes peruanes. Eren camperols que buscaven una nova vida donat que el Japó va començar un fort procés d’industrialització. Carregats de bosses i de somnis van arribar al Perú on amb el temps, van construir un exemple de comunitat mestissamolt ben integrada.

  • CalçotsFutbol, amistats i calçots

    És temps de calçotades, on el seu magnífic ritual festiu ens fa reunir els amics i la família per gaudir plegats d’aquest producte català tan característic. Quina millor idea per finals d’hivern i principis de primavera que ajuntar a la iaia, el cunyat i la sogra en una taula llarga per compartir un porró de vi i barallar-se per qui fa la salsa romesco? Potser hi ha altres plats per abans d’un derbi, però cap com menjar uns dels plats més típics i gustosos de Catalunya.

  • Nandu Jubany_Mundo DeportivoLa 40 edició del Dakar comptarà amb el xef Nandu Jubany

    Nandu Dakar és el nou projecte que emprèn en penyista i col·laborador Nandu Jubany, que li permet unir dues grans passions: les motos i les campanyes solidàries. L’objectiu és ambiciós: participar en una de les curses més dures del món, el Ral·li Dakar, que se celebra des del 2009 a Sud Amèrica, i fer la màxima difusió possible sobre el Projecte ARI, una iniciativa que recapta fons per poder investigar nous tractaments per combatre la leucèmia.

  • FranLopez_AlbertAdria_EvaVila_ AlbertSastregener_QuimVila_JoelCastanye_2Vila Viniteca es vesteix de Nadal amb un menú per emportar

    Des de fa 12 anys, Vila Viniteca ofereix a la seva clientela un menú de Nadal elaborat per quatre xefs amb estrella Michelin. És una proposta per emportar que facilita gaudir de l’alta cuina des de casa, amb un format pràctic (plats envasats i en racions individuals) que només requereix escalfar i emplatar. Perfecte per degustar durant les festes amb la família, aquest menú està compost per un entrant, un primer, un segon i unes postres.

  • Mirko CarturanEls nostres cuiners: Mirko Carturan, el rei de la tòfona blanca

    El nostre penyista Mirko Carturan és un xef piemontès, perfectament integrat a Catalunya. En el seu restaurant ofereix una proposta gastronòmica honesta i atraient, sense rareses innecessàries. Ens presenta una carta molt estacional, basada en una cuina d’autor on el producte de mercat, moltes vegades ecològic, és l’estrella indiscutible del plat.

  • Els nostres cuiners: Carles Gaig, el mestre de la cuina casolana catalana

    Quan pensem en receptes tradicionals de tota la vida, no podem evitar pensar en un dels nostres penyistes més admirats. Un cuiner que ja de nen apuntava maneres, ajudant al restaurant dels seus pares i que per la ceguera de la seva mare, va decidir agafar les regnes dels fogons del restaurant l’any 1979. Parlem del nostre penyista i amic, Carles Gaig.

LLOTJA

                      

TRIBUNA

                                            

LATERAL

                

CÓRNER