Les nostres heroïnes i herois penyistes solidaris en temps de COVID-19

Iniciatives solidàries COVID19

L’article d’aquest mes pretén ser un homenatge pels nostres heroïnes i herois penyistes que en aquesta crisi sanitària tan dura han decidit bolcar-se amb la societat i aportar el seu granet de sorra. Ens sentim molt orgullosos de tots elles i ells, i per aquesta raó els dediquem el blog d’aquest mes. Gràcies per fer-ho possible!

“Comer Contigo”, una iniciativa per repartir menjar

El canal “Comer” de La Vanguardia va impulsar una iniciativa solidària anomenada “Comer Contigo” juntament amb diversos xefs penyistes nostres. El seu objectiu és portar menjar a les cases de nombrosos col·lectius vulnerables de Barcelona.

El nostre gran amic i estimat penyista Romain Fornell és qui lidera aquest projecte i qui va crear la divisió “Goût Rouge Amb tu”, amb l’obertura de les cuines de diversos dels seus restaurants. Al seu torn, el nostre estimat amic penyista Lluís Prats (director comercial de Gramona) contribueix a aquest projecte. També s’han unit els fogons de diversos restaurants com Casa Leopoldo o Tejada Mar, aquest últim capitanejat per un altre dels nostres penyistes, Òscar Manresa, que amb un fantàstic equip de voluntaris prepara les seves famoses paelles i les lliura als sanitaris de l’Hospital de la Mar i a les Missioneres de Teresa de Calcuta i altres col·lectius amb risc d’exclusió.

Uns altres estimats penyistes com Nandu Jubany o Paco Pérez, entre altres xefs reconeguts, així com per exemple Ferran Adrià, també han participat en aquest projecte donant productes cuinats o en cru. Al mateix temps, els estimats amics penyistes com Veri (Damm), Olis Bargalló o Macxipan, entre moltes altres empreses, estan contribuint de forma molt generosa i exemplar donació de productes i serveis.

En total, porten ja més de 35.000 menjars repartits des que es va llançar el passat 14 de març. Sou imparables!

Comer contigo - Romain Fornell

Puente Xina, distribución de mascaretes

Les estimades amigues penyistes Lidan i Liliing Qi, des de Puente Xina amb la seva família també han contribuït d’una forma exemplar i solidària. Al principi de la pandèmia van donar el primer milió de màscares. En l’actualitat porten donades més de 2.200.000 mascaretes tant a l’Institut Català de la Salut (ICS) com a residències d’ancians i entitats de persones vulnerables. Es mereixen un gran aplaudiment!

Solidaritat Puente China

Soulblim

Els nostres estimats amics penyistes de Soulblim porten cinc generacions treballant de manera sostenible la terra del Parc Agrari del Baix Llobregat, on ofereixen productes frescos i de temporada als seus clients. Per a ajudar als més perjudicats per aquesta crisi sanitària i també econòmica, han decidit posar el seu gra de sorra preparant caixes d’aliments de Km 0 per a donar a la Creu Roja de Viladecans, menjadors socials, fundacions i convents. A més, en plena pandèmia van repartir productes de proximitat pels herois i heroïnes sanitaris/as de l’Hospital de Sant Boi, ajudant a  fer posible que tinguessin un menjar calent i sa en aquests dies de tant treball i saturació.

Donació a Creu Roja -PGB

Food for Good

També destaquem la gran feina de la iniciativa Food for Good, on la nostra amiga penyista Elisenda Calduch s’ha implicat significativament per a aconseguir aportar menús equilibrats a entitats socials pels grups menys afavorits de la nostra societat. En aquesta plataforma concretament el nostre amic Xavi Amengou ha aportat el seu oli “Olis Llambrich”.

Food for good - menjar solidari

Sagardi, ajudant les nostres àvies i avis

Una altra gran iniciativa solidària que prenem nota d’ella amb molt d’orgull és la dels nostres estimats amics penyistes del Grup Sagardi. Aquesta empresa va començar amb Iñaki López Viñaspre quan fa 23 anys va obrir juntament amb el seu germà Mikel el seu primer restaurant a Barcelona. Avui compten amb més de 35 establiments en diversos països.

En aquesta crisi sanitària han volgut ajudar als nostres majors impulsant la iniciativa “Cap avi sense un bon àpat” que consisteix a repartir més de 5.000 menús diaris a avis a Barcelona. Està sent tot un èxit i té a l’empresa desbordada i molt emocionada al mateix temps.

Cap àvia sense un bon àpat

Grup Nomo, menús de menjar japonès per a hospitals

Els nostres estimats amics penyistes del Grup Nomo, dedicat al menjar japonès amb cinc restaurants a Catalunya i amb el servei Delivery Nomomoto que tant ens agrada, també han volgut contribuir per a ajudar al personal sanitari, fent-los arribar menús complets Nomomoto formats per plat de fideus, arròs, quinoa i el sushi característic del Grup Nomo.

Han aconseguit repartir més de 700 menús complets entre l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, la Clínica Corachan i l’Hospital Clínic de Barcelona! Al mateix temps, han participat en la donació d’aliments que impulsa la Fundació Banc dels Aliments.

Menús solidaris - Nomomoto

Altres aportacions

Abans d’acabar no ens podem oblidar d’uns altres penyistes que estan fent grans aportacions, com el nostre amic penyista Xavier Armengou al capdavant de l’Olis Llambricharmengou que ja ha donat 15.000 màscares per a col·lectius en risc d’exclusió social, com a residències, entre altres. També destaquem la gran labor de la iniciativa Telèfon de l’Esperança on tenim al capdavant a la nostra amiga penyista Maria Rosa Buxarrais, Presidenta de la Fundació Ajuda i Esperança. Destacar les tasques solidàries del nostre volgut penyista i cuiner Jaume Balada, qui ha estat donant-ho tot amb el fantàstic equip de la plataforma World Central Kitchen, com sabeu de l’exemplar tot terreny i estimat cuiner José Andrés, i que lidera al nostre país l’estimat amic i cuiner Carles Tejedor. I finalment, no ens podem deixar a tots els/les penyistes, que de manera anònima, han posat el seu gra de sorra tant a nivell econòmic com contribuint amb diferents tasques.

És un exemple per a tots nosaltres la labor solidària que dia rere dia han desenvolupat a les  diferents plataformes i col·lectius on han participat penyistes nostres.

Des de la Penya Gastronòmica Barça volem felicitar a totes les persones que han fet possible aquests projectes i ens quedem amb la reflexió que si totes i tots ens unim i aportem el que podem, som més forts i sortirem abans d’aquesta situació que ens ha tocat viure.

Molta salut i molts ànims a tots i totes, amb moltes ganes de retrobar-nos aviat.