Descobreix les millors cocteleries de la Llista dels 50 Millors Bars del Món

cocteleries

Si observem les altes esferes de la gastronomia mundial, a ningú se li escapa el fet que l’alta  cuina espanyola es troba en un moment dolç. És un dels països amb més creativitat gastronòmica i això suposa una gran projecció internacional que està acaparant totes les portades i atencions.El món de la cocteleria no és una excepció i es troba en ple auge, influenciat per aquesta creativitat de l’alta cuina. Juguen amb avantatge respecte als altres països perquè tenim grans mestres que saben el valor que té innovar i oferir propostes disruptives.

Mostra d’això són les dues cocteleries espanyoles que han aconseguit una preuada posició dins la Llista dels 50 Millors Bars del Món 2018, que es va fer pública el passat 3 d’octubre a Londres. Aquesta famosa llista, on només apareix la  “crème de la crème“ que domina el panorama internacional, és organitzada per William Reed Business Media i està en total sintonia amb la coneguda  Llista dels 50 Millors Restaurants del Món, tot i que en aquest cas el seu organitzador és la revista britànica Restaurant.

Dandelyan

Dandelyne, la millor cocteleria del món

Aquest és el top ten de la nova Llista de “The Worlds 50 Best Bars

  1. Dandelyan, Londres
  2. America Bar, Londres
  3. Manhattan, Singapur
  4. NoMad, Nueva York
  5. Connaught Bar, Londres
  6. Bar Termini, Londres
  7. The Clumsies, Atenes
  8. Atlas, Singapur
  9. Dante, Nova York
  10. The Old Man, Hong Kong

En aquesta última edició, la Llista dels 50 Millors Bars del Món 2018 ha celebrat el seu 10 Aniversari mantenint-se fidel als seus principis i objectius, donar rellevància als bars i als professionals que treballen en ells. Pels amants de les cocteleries, aquesta llista significa fer la volta al món de la mà dels bàrmans que cada dia es posen darrere la barra i mostren la seva màgia.

Si ens fixem en les primeres posicions, el que es considera el Millor Bar del Món 2018 és el Dandelyan, una cocteleria britànica situada a l’Hotel Mondrian de Londres, que està capitanejada per Ryan Chetiyawardana, un dels bàrmans més reconeguts de la ciutat. L’any passat es va guanyar la segona posició de la llista i, després d’anar escalant posicions de manera fulgurant des que el 2015 va aparèixer per primera vegada en la posició 50, no és d’estranyar que per fi hagi obtingut el màxim reconeixement.

En la segona posició trobem l’American Bar, una altra cocteleria londinenca que l’any passat encapçalava la llista i que, suposem que a causa de la marxa del seu artífex, el bàrman Erik Lorincz, ha caigut a la segona posició. Es troba al famós Hotel Savoy.

En tercer lloc trobem el Manhattan de la ciutat de Singapur, que ha escalat 4 posicions des de l’any passat i que tots els experts del sector ja s’ensumen que en els pròxims anys obtindrà la preuada primera posició. Es troba al Regent Hotel.

Si observem la llista, destaca el fet que Londres és la ciutat amb el número més alt de bars que formen part de la Llista dels 50 Millors Restaurants del Món amb 10 bars, seguida de Nova York amb 6 i Singapur amb 5.Per tant, si us animeu a ver una escapada gastronòmica per la ciutat anglesa, a part de seguir les nostres recomanacions que trobareu a la secció “La Pilota al Plat de la web, no us podeu perdre l’oportunitat de submergir-vos en el món de l’alta cocteleria.

bar Manhattan

Paradiso i Salmón Guru, la representació espanyola de “The Worlds 50 Best Bars”

Però i els representants espanyols? El primer el trobem a la posició 37 i és el Paradiso, de Barcelona. Un curiós bar clandestí amagat darrere una porta secreta en forma de nevera. De cara la galeria, a la vista de tothom, trobem el Pastrami Bar. La barra la dirigeix Giacomo Giannotti.

Dry Martini
El segon es troba a la posició 47 i és el Salmón Guru de Madrid. Diego Cabrera està a càrrec d’aquest projecte, que ha aconseguit escalar 35 posicions respecte a l’any 2017.
Un altre representant espanyol és el nostre col·laborador córner, penyista i bon amic, el Javier de las Muelas i el seu magnífic Dry Martini, que compleix el seu 40 Aniversari, i que aquest any es troba en la posició 59. Com a curiositat cal mencionar que és una de les poques cocteleries del món que ha estat 8 vegades dins la llista dels 50 escollits. A més, si ens fixem en el territori espanyol, és el representant espanyol que ha aconseguit una millor posició (la dotzena) dins la llista.