Torna una nova edició del Tast a La Rambla

El gran festival gastronòmic de La Rambla torna amb més força que mai i plena de cuiners penyistes disposats a oferir propostes innovadores pels paladars més exquisits. Acostumats a veure aquesta famosa artèria de la ciutat ben plena de turistes amb càmeres i sandàlies amb mitjons, el Tast a La Rambla és una manera de tornar a conquerir el famós passeig, i quina millor manera que passejant i menjant plats de tot tipus.

Per només 4 euros podreu atipar-vos de petites obres d’art. El funcionament és molt simple. Primer cal anar a les casetes habilitades on adquiriu els vals. Amb aquests vals es poden anar a totes les casetes dels restaurants i adquirir les tapes que es vulguin, així com la beguda.

Les novetats d’aquesta edició

Tindreu possibilitats per avorrir, ja que participen més de 40 restaurants dividits en 5 zones: Cuina d’autor, Cuina Tradicional, Tapes i platets, l’Illa Pastisseria i Asia Street Food. De fet, aquesta última zona és la novetat de l’edició d’enguany, plena d’especialitats populars de la Xina, l’Índia o el Japó. Hi participen els nostres amics com Paco Pérez amb el Bao Bar i Naoyuki Haginoya amb Grupo Nomo, amb delicatessen asiàtiques. De fet, el xef del Grupo Nomo serà dilluns que ve el protagonista del XIII Taller de cuina. Si esteu cansats de les tapes de sempre, oblideu-vos que sou a Barcelona i entreu al món asiàtic amb un bon Abura Soba o el Bao Shanghai.

Aquest esdeveniment gastronòmic neix l’any 2014 i després de milers de visitants, ja és tradició que cada inici de l’estiu La Rambla de Santa Mònica s’ompli de gom a gom per gaudir de les propostes dels millors restaurants de la ciutat.

Com és la gent?

Tast a La Rambla no és un esdeveniment per gastrònoms i de paladars experts, és per tothom. Des de la parella jove que només volen provar dues tapes, fins a la família de set persones que s’asseu en una taula i no marxa fins l’endemà. De fet, cada any s’aconsegueix superar el nombre de visitants de l’any anterior.

L’objectiu és donar a conèixer els restaurants de la Rambla i de Barcelona, fer més propers als xefs i mostrar tot tipus de plats. La cuina d’autor no és qüestió de butxaca, és per tothom que vulgui tastar-la!

El concurs

No penseu que els cuiners preparen els plats confiats que triomfaran davant del públic i marxen tan tranquils. Enguany se celebra el V Concurs de tapes Tast a la Rambla on 13 participants lluitaran per cuinar la millor tapa del certamen. S’esforçaran per conquistar al públic i a un jurat ple de professionals. L’any passat el restaurant Gats va guanyar el concurs amb la tapa “Torrada de sardina fumada amb mel de tòfona“. Endevineu quina serà la més venuda?

Tallers per tothom

Després de l’èxit de la quarta edició amb 600.000 visites i amb un munt d’activitats, enguany hi ha noves propostes. En el centre d’Arts Santa Mònica se celebraran tallers on es parlarà sobre diferents temes de la ma de xefs il·lustres com Nandu Jubany (Homenatge al producte), Alain Guiard (Tapes, salses i divertiments), Carles Tejedor (El Chateaubriand i altres clàssics), Carles Abellán (Pica-Pica mariner) Oriol Balaguer (Capritxos de la rebosteria) o Rafa Morales (la farina i l’oli en forma de fregir) .

No us perdeu el taller sobre els secrets de la cervesa del nostre col·laborador Estrella Damm. Hi ha per tots els gustos!

Algunes idees de penyistes i bons amics on començar el Tast:

Bellavista Jardín del Norte de la familia Messi

Xerta de Fran López

 Joël’S Oyster Bar de Romain Fornell

Escribà de Christian Escribà

Casa Leopoldo d’Òscar Manresa

Pur de Nandu Jubany

Sofia BE SO de Carles Tejedor

 

Penyistes, si us interessa anar, sapigueu que del 7 al 10 de juny  podeu passejar davant del Centre Arts Santa Mònica per gaudir de la gastronomia, fer-vos fotos amb els xefs i passar una bona estona.