Òscar Manresa, penyista i cuiner, publica el llibre “Mi Boqueria”

Un dels mercats més mítics i immortals de Barcelona és sens dubte el Mercat de Sant Josep, conegut popularment amb el nom de la Boqueria. Un lloc amb més de 300 parades per comprar tot tipus de productes frescos i de gran qualitat, així com d’arreu del món, que el posicionen com el mercat municipal amb més varietat i oferta alimentaria de tot Catalunya.

Un paradís de productes frescos i tot un referent pels restauradors

Enmig dels compradors particulars i restauradors, de la clientela del barri i la de fora de Barcelona, podem trobar tot tipus de parades relacionades amb l’aviram, els ous, la carn, la fruita i la verdura, la pesca salada, les olives i conserves, els embotits, els formatges, i molt més.

Mi Boqueria

I en el rovell de l’ou trobem el nostre penyista i bon amic  Òscar Manresa i el seu restaurant Can Guinart. Un xef que s’ha passat mitja vida entre les seves parets i arcades, coneixent de primera mà cada paradista, cada ingredient nou que es posa a la venda i cada anècdota, que recull en el seu primer llibre que publica. Una oda en tota regla al mercat de la Boqueria que ha après a estimar.

En paraules del mateix xef “Si aquest mercat es diu la Boqueria, també és la ‘Meva Boqueria'”.

Tot un entès en el mercat de la Boqueria

Òscar Manresa, empresari restaurador, emprenedor, ajudant de cuina, cuiner, amant de les Harley-Davidson, guitarrista i propietari de quatre restaurants en la Boqueria, és un assidu per raons professionals i per que no dir-ho, també emocionals, al vàries vegades escollit com el millor mercat del món.

Nascut a la Barceloneta, barri de pescadors, dirigeix un ampli ventall de restaurants que inclou La Torre d’Altamar, la cocteleria Rien de Rien, el Kauai i Los Soprano de Gavà, o el Casa Leopoldo.

Mi Boqueria

Fa unes setmanes, juntament amb altres xefs i amics com, Albert Adrià, Oriol Castro i Romain Fornell, entre altres, així com l’editor de Planeta Gastro, David Figueras, han acompanyat a l’autor en la presentació del seu llibre “Mi Boqueria”.

El nou llibre “Mi Boqueria”

Aquest llibre està basat en els personatges que el transiten, els seus problemes, les seves esperances, els productes que venen i les seves parades. És un llibre de gastronomia que produeix al lector un irrefrenable desig d’anar a La Boqueria i visitar les parades que descriu.

En el llibre trobem protagonistes molt interessants com el Francesc “oliveta” (el Tony Soprano de La Boqueria), la Núria Vila, que ven un pernil increïble, el Llorenç i el Xavier amb més de 100 tipus de bolets, o el Jaume Soley que regenta una parada on pots trobar tot tipus de productes del món. Un reguitzell d’històries, d’experiències viscudes i sobretot, de professionals que estimen la seva feina i fan sentir el client com si estigués en família, amb un tracte proper i personalitzat.

No us perdeu el pròleg d’Albert Adrià, un altre enamorat de La Boqueria, que fa una reflexió molt encertada sobre com era passejar-se pel mercat amb 6 o 7 anys amb la curiositat dels ulls d’un nen.

Un gran llibre que recomanem pels amants de la gastronomia i que ens ensenya a veure el mercat de La Boqueria amb uns altres ulls.

Mi Boqueria