Vila Viniteca, molt més que una botiga de vins

Vila Viniteca

Des de les meravelloses vinyes de la Vall de Napa fins als verds matisos de la regió de Borgonya es pot admirar i conèixer l’apassionant món del vi. La beguda dels déus, dels emperadors romans, el suc del raïm que ens fa renéixer, té tantes qualitats positives que des de la seva invenció en el neolític va atreure als humans fins a l’eternitat.

Existeixen diferents tipus de vi segons la seva denominació d’origen o tipus de raïm: podem trobar-los tots en una de les botigues amb més trajectòria del sector: Vila Viniteca.

Quim Vila i Vila Viniteca

A Barcelona es troba un temple del vi amb un Déu Bacus particular que, darrere del seu taulell, aconsella i serveix als millors restaurants del país així com a la seva clientela més fidel. Parlem del nostre penyista Quim Vila, fill d’una petita botiga d’ultramarins del barri del Born, que un bon dia va deixar l’arquitectura per convertir una botiga de barri en una referència mundial pels amants del vi.

Tot comença el 1993 quan Quim Vila es va associar amb Siscu Martí, propietari del celler Ca N’Estruc a Esparreguera, i van obrir Vila Viniteca, una nova botiga de vins al mateix carrer Agullers al costat de la botiga familiar. Vila Viniteca és una de les distribuïdores de vins fins més importants d’Europa i a més, ofereix als seus clients productes gurmet com formatges, embotits i productes delicatessen fets per embogir a qualsevol gastrònom.

El Colmado Vila, on tot va començar, és com un senyor d’edat respectable, madur, savi… Es va inaugurar en 1932 i per celebrar el 85 aniversari de la botiga, Vila Viniteca acaba d’estrenar un nou espai gastronòmic en L’Illa Diagonal, un altre santuari pels enòlegs.

Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles

Tot el treball dur, la il·lusió i l’experiència familiar fan que Vila Viniteca no solament representi en exclusiva alguns dels millors cellers espanyols i internacionals sinó que a més, hagi consolidat un Premi de tast de vins per parelles de fama mundial.

jurado
Premi cata

És tanta la rellevància del certamen que les inscripcions al Premi Vila Viniteca de Tast per Parelles van quedar cobertes en solament 5 minuts, tot un èxit. Els participants fan els seus deures abans d’arribar a la sala, no us penseu que arriben i tasten sinó que es preparen a consciència durant tot l’any per guanyar per golejada.

El 15 d’abril a la Casa Llotja de Mar de Barcelona se celebrarà l’onzena edició d’aquest certamen, on 240 tastadors de gran prestigi internacional (sommeliers, restauradors, viticultors…) participaran en aquest concurs que aquest any reparteix 40.000 euros de premi. El disseny del cartell és obra del reconegut dissenyador i activista cultural Claret Serrahima.

El funcionament és el següent: Les 120 parelles tasten 7 vins en la Fase Classificatòria i solament 10 parelles aconsegueixen arribar a la Gran Final on es tasten 7 vins més. De cada vi han de descobrir el país, la zona d’origen, la Denominació d’Origen, les varietats de raïm, l’anyada, l’elaborador i la marca. Aquelles parelles que més característiques encertin guanyen el concurs. Qui serà la parella guanyadora del 2018?

I per acabar amb bon sabor de boca heu de saber que els penyistes que adorin prendre una copeta de vi, descobrir les novetats del sector i veure el concurs en directe, el premi acull un showroom on assistir i passar un bon diumenge.

concurso