DINAR DE NADAL 2016 I CELEBRACIÓ 2n ANIVERSARI A HOTEL ORIENTE

Date: 16 Dec 2016
Cat: Popular


Com és ja tradició, la Penya Gastronòmica Barça celebra el seu Dinar de Nadal el mes de Desembre i al mateix temps el seu aniversari, en aquest cas el Segon Aniversari.

Festa grossa doncs coincideix també amb la darrera activitat de l’any i serveix per reunir-nos amb tots els penyistes i viure aquest comiat recordant els grans moments que hem compartit al llarg de l’any en les 25 activitats que s’han organitzat.

El divendres 16 de Desembre més de 100 penyistes s’han trobat a l’Hotel Oriente, històric emplaçament d’anècdotes de la ciutat de Barcelona i també vinculades amb el Barça, doncs allà hi va viure durant molts anys qui fou primer jugador i després entrenador del FC Barcelona, Pepe Samitier.

En una de les sales més espectaculars de l’hotel, amb absoluta lluminositat es va servir l’aperitiu del Dinar de Nadal que va consistir en quatre productes excepcionals com el pernil ibèric de gla Joselito, el salmó fumat Carpier, les ostres Gouthier i les Anxoves de L’Escala. Amb pa amb tomàquet Macxipa, d’excel.lent qualitat.

Tot molt ben acompanyat per la cervesa més barcelonista, l’Inèdit de Damm, el sensacional cava Torelló Gran Reserva Brut Nature 2010 (Penedès) DO Cava i els magnífics vins blanc i negre de Celler Abadal, de la DO Pla de Bages.

Tots els vins, el cava i la cervesa Inèdit han estat servits amb les magnífiques copes Riedel.

Còmodament, tots els penyistes han pgout compartir dempeus aquest fantàstic aperitiu mentre el conegut “graffitero”, el “Chupete Negro”, feia un graffiti dedicat a la Penya Gastronòmica Barça que se subhastaria havent dinat.

En acabat l’aperitiu, els penyistes han passat a una altra formidable sala de l’Hotel Oriente, on plàcidament han ocupat les diferentes taules par gaudir del Dinar de Nadal que han cuinat el penyista i admirat cuiner Jordi Jacas, del Restaurant El Molí de L’Escala (Alt Empordà), pel que respecte a l’Escudella i Carn d’Olla, i el penyista i admirat Mestre Pastisser Jordi Pallarès, pel que respecte al Pastís de Nadal, i les Neules i Torrons, propis de la seva pastisseria a Oliana (Alt Urgell), anomenada Solé Pallarès.

Menú exquisit que ha fet gaudir de valent a tots els penyistes i que tota la sala ha agraït amb forts aplaudiments als dos penyistes que ho han fet possible.

La Carn d’Olla es va amanir amb Olis Bargalló, amb monovarietal d’oliva picual.

Ramon Besora, membre de la Taula Directiva de la Penya Gastronòmica Barça, ha fet entrega del davantal de cuiner de la nostra Penya a en Jordi Jacas i en Jordi Pallarès.

Com és també tradicional, una molt alta participació de penyistes de Peramola i Oliana ha sigut testimoni i ha donat suport al seu company Jordi Pallarès d’Oliana.

Atenent la proximitat amb el Gran Teatre del Liceu, en directe i per tots els penyistes, la soprano Beatrice Jiménez i el pianista Josep Bofurn han actuat durant els cafès, amb el magnífic cafè Illy,  amb una actuació espectacular on apart de cançons nadalenques, vhan interpretat de la millor de les maneres l’himne del Barça.

Ha estat una gran satisfacció que en aquest acte ens acompanyés el President de l’Agrupació Barça Jugadors, en Ramon Alfonseda.

Ja amb la sobretaula i amb els esplèndids gintònics de Tònica Premium Schweppes amb ginebra Bombay Sapphire, una Rumba Catalana ha tocat en directe abans de subhastar el “graffiti” del “Chupete Negro”, subhasta dirigida magníficament pel penyista Carles Fité,  que finalment ha comprat el penyista Sergi Rufino i que els diners recaptats aniran integrament pel Casal dels Infants del Raval.

L’Hotel Oriente té una sala a la seva planta baixa on provisionalment s’exposen uns 20 graffitis del “Chupete Negro” i aquest ha estat el motiu de la seva participació, amb la versió a la seva manera artística de la cultura del carrer.

Un cop acabat el acte, cada penyista assistent ha rebut un obsequi en forma de lot de Nadal amb una bossa de la Penya Gastronòmica Barça, on el seu contingut ha estat una cervesa Inèdit de Damm, una tònica Premium Hibiscus de Schweppes, una copa de Schweppes pel gintònic, una ampolla de Ca N’Estruc, arel.lo 100%, de Vila Viniteca, una ampolla de Casa Vella de Juvé & Camps, una llonganissa de Casa Riera Ordeix, de Vic; una bossa amb xoriço de Lleó de El Pueblo en Casa, una llauna d’Anxoves de L’Escala, uns Bastonets de Macxipa, un torró de crema cremada de la Pastisseria Solé Pallarès, unes Neules de la Pastisseria Solé Pallarès, alguns articles del FC Barcelona i la revista resum de l’any 2016.

Moltes gràcies a tots els penyistes per la seva assistència, també a l’Hotel Oriente i tots els proveïdors que ho han fet possible, i molt bones festes a tots!

Visca el Barça i Visca la Gastronomia!

LLOTJA

                      

TRIBUNA

                                            

LATERAL

                

CÓRNER