V TALLER DE CUINA – ADRIÀ MARÍN – RESTAURANT MEXTIZO

Date: 09 Oct 2016
Cat: Tallers de cuina


Aprofitant el diumenge 9 d’Octubre que és cap de setmana sense Lliga, doncs hi ha partit de seleccions, a manca de futbol, la Penya Gastronòmica Barça ha organitzat el seu V Taller de Cuina, en aquest cas amb el penyista i admirat cuiner Adrià Marín, que a més i per primera vegada hem organitzat en un restaurant, en aquest cas el seu, el Restaurant Mextizo, amb la cuina que ell anomena “mexditerrània” on es combinen tapes mexicanes, arrossos i peixos a la brasa bàsicament.

El Taller de Cuina per 15 penyistes absolutament entregats s’ha focalitzat en els arrossos, tot i que també s’ha preparat un parell d’entrades com el “ceviche” de peix de llotja amb mango, llagostí i pols de xiles i les “quesadillas” de bolets de tinga de pollastre.

En diferents equips de 3 penyistes s’ha anat preparant tot el menú on els tres arrossos han estat l’autèntica paella valenciana amb verdura, pollastre, conill i porc; l’arròs de rap i sèpia asafranat, amb alls tendres i l’arròs al forn amb costella, cigrons i patata.

Impressionant tot el menú on els penyistes han treballat de valent i també han tingut temps de pendre un refrigeri que s’ha cuinat allà mateix i gentilesa de l’Adrià Marín que ha consistit en gambeta de platja i escopinyes que s’han combinat fantàsticament amb els tres caves de Torelló, concretament el Pàl.lid Reserva 2013, el Brut Nature Gran Reserva 2010 i el Gran Torelló Gran Reserva 2009.

També i des de l’inici del taller, tots els penyistes han gaudit de la cervesa més gastronòmica i barcelonista, l’ Inèdit de Damm.

En les fotografies es pot comprovar el magnífic ambient dins la cuina del “Mextizo”, així com la majoria de productes que s’han fet servir abans de començar, el procés del fumet, la preparació pel “ceviche” i el seu resultat, les “quesadillas” i els tres arrossos, que en realitat se n’han fet cinc perquè de l’arròs amb rap i de l’arròs al forn amb costella s’han cuinat dos de cada.

Com sempre hem estat perfectament assistits per Olis Bargalló i al finalitzar la sessió tots les penyistes ens hem assegut a taula amb l’Adrià per comparar i contrastar la tasca desenvolupada i degustar tot el menú cuinat pels penyistes.

El president de la Penya Gastronòmica Barça Pere Duran ha fet entrega a l’Adrià Marín del davantal oficial de la nostra Penya amb el seu nom gravat davant de forts aplaudiments i mostres d’agraïment.

Espectacular Taller de Cuina on els penyistes han après i s’han divertit amb escreix, en una atmòsfera fabulosa.

Moltes gràcies a l’Adrià i el seu equip i al Restaurant Mextizo per la seva complicitat i entrega; i als penyistes per la seva assistència i entusiasme.

Visca el Barça i Visca la Gastronomia!

LLOTJA

                      

TRIBUNA

                                            

LATERAL

                

CÓRNER