Taller de cuina amb Carles Tejedor


Amanida de tomàquets

Amanida fresca d’estiu típica eivissenca, amb tomàquets de temporada i cebes tendres, com es veu a la fotografia.

1. Tallem els tomàquets i també les cebes tendres.
2. La part del tall (més verda) de les cebes la farem servir pel Bullit.
3. Ho barregem tot junt com es veu a la fotografia i ho amanim al gust de cadascú amb Olis Bargalló.


Bullit

1. Seleccionem bon peix i fresc com rap, peixos de roca com escórpora, i també gambes.
2. Treballem en dos focs; en un bullim aquests peixos i en una altra les patates que hem pelat prèviament juntament amb les tiges de les cebes tendres que hem fet servir per l’amanida.
3. Un cop estan ben treballades les patates, ho juntem tot en la cassola de les patates, amb el peix bullit i el seu fumet, i continuem la cocció fins que les patates estan llestes.
4. Aleshores separem el brou del peix i les patates, i muntem el plat del Bullit que s’acompanya amb allioli com es veu a la fotografia.


Arròs del Bullit

1. Amb el fumet d’haver realitzat el Bullit que s’ha explicat anteriorment, el posem en una paella i aleshores hi tirem un bon arròs, res més.
2. Ha de quedar un arròs que és una pel·lícula damunt de la paella; s’hi afegeix una mica d’allioli quan es vagi a servir seguint la tradició eivissenca.


Fruita amb sangria de cervesa i ensaïmada seca

1. Seguint la tradició, s’aprofita l’ensaïmada del dia anterior o fa dies, que està més seca, i se li dóna un cop de forn com es veu a la fotografia.
2. Es fa una sangria de cervesa Estrella Damm que s’incorpora a una macedònia de fruites variades com poma, meló, síndria, etc.
3. Se serveix aquesta fruita tallada com es veu a la fotografia amb la sangria, i s’hi afegeix l’ensaïmada seca fornejada prèviament.


LLOTJA

                      

TRIBUNA

                                            

LATERAL

                

CÓRNER