Taller de cuina amb la Sra. Yuehua Zhou


Arròs caldós amb llagosta

Ingredients: llagosta, arròs cuit, col, ceba tendra, gingebre, alls, oli, vi per cuinar, sal, brou i pebre blanc.

1. Netejar el cap i les pinces de llagosta i finalment, tallar-la en trossos. Tallar la verdura, el gingebre i els alls en petits trossos.
2. Escalfar una mica d’oli i saltejar el gingebre i els alls. Tirar la sal i els trossos de llagosta fins que aquests tinguin el color vermell i remenar-los amb una mica de vi per cuinar.
3. Tirar aigua per fer el brou i coure-ho 5 minuts a foc lent. Després, posar l’arròs cuit i seguir bullint tot uns minuts (depèn del gust personal). Finalment, tirar la verdura.
4. Posar els condiments com el pebre blanc, tirar una mica de coriandre i ceba tendra.


Albergínia xinesa saltejada

1. Tallar les albergínies i saltejar-les en una paella o wok amb oli i sal.
2. Tirar un brou de carn a la paella, escalfar a foc lent i tapar perquè penetri el sabor a les albergínies.
3. Per finalitzar el plat, posar vinagre, sucre i al final, porro.


Fideus d’arròs saltejats

Ingredients: 400 grams de fideu d’arròs, 100 grams de carn a tires, brots de soia, ou, bolets xinesos i gambeta seca.

1. Tenir els ingredients preparats, tallats a tires.
2. És necessari posar en remull el fideu d’arròs en aigua freda, amb vi d’arròs i una pastilla de brou, fins que aquest sigui tou. Després, escórrer l’aigua.
3. Escalfar la paella i tirar l’oli, sal, carn (o pernil) a tires, bolets, gambeta i ou per saltejar-ho tot.
4. Afegir el fideu d’arròs i després, tirar brots de soja verds i una mica més de sal.
5. Remenar-ho tot, i llest per servir.


Orada amb porros

Ingredients: Una orada, un manat porro, ceba tendra i gingebre. * Segons el gust personal, també es pot triar un altre tipus de peix.

1. Netejar l’orada i realitzar talls en diagonal. Després, marinar-la amb vi d’arròs, gingebre, pebre i sal durant mitja hora.
2. Cuinar l’orada al vapor. Per fer-ho, és necessari posar aigua en una olla i esperar que bulli. Després, incorporem l’orada. Es pot posar gingebre i pebre en el ventre del peix. Coure-la durant 10-15 minuts amb tapa. No obrir la tapa perquè no se’n vagi el vapor.
3. Mentre esperem, preparem la salsa amb 1.5 cullera de vinagre i 2 culleres de salsa soja.
4. Quan el peix al vapor estigui fet, tirar la salsa a la superfície del peix. Després, cobrir el cos de peix amb gingebre tallat a tires i els porros.
5. Per finalitzar, escalfar oli i després tirar-ho al damunt del porro, perquè penetri el sabor a l’orada.


Costelles de porc agredolces

Ingredients: 500 grams de costelles. Per al condiment fa falta: una cullera de vi per cuinar, una cullera de salsa de soja lleugera, mitja cullera de salsa de soja fosca, tres culleres de vinagreta (en dues vegades), tres culleres de sucre, mitjana cullereta de sal i mitja cullereta de sèsam.

1. Escaldar 500 grams de costelles i marinar-les durant 20 minuts amb una cullera de vi per cuinar, una cullera de salsa de soja lleugera, mitja cullera de salsa de soja fosca i dues culleres de vinagreta (no vinagre blanc).
2. Retirar, rentar i escórrer les costelles i fregir-les fins que tinguin el color daurat. No posis massa oli i recorda de remoure les costelles amb freqüència.
3. Posar les costelles a la paella i afegir aigua fins a inundar les costelles. Després, posar tres culleres de sucre. Bullir mig bol de brou de carn i afegir mitja cullereta de sal.
4. Coure les costelles a foc lent durant 10 minuts, i després realitzar la reducció a foc intens. Al final agregar una cullera de vinagreta.
5. Abans de treure les costelles de la paella, posar una mica de sèsam.


LLOTJA

                      

TRIBUNA

                                            

LATERAL

                

CÓRNER