Peus de porc “sense feina” amb carxofes i cebetes glacejades

Pel brou de verdures
Ingredients: 1 cabeça d’alls, 3 naps, 3 cebes de Figueres, 3 porros, ½ kg xampinyons, 1 manat d’herbes (farigola, fulla de llorer i api), 1 clau d’olor, julivert, 4 g de pebre negra, 60 g de sal i  6 litres d’aigua.
1. Tallar les verdures i tallar la cabeça d’alls per la meitat. Daurar-ho en l’oli d’oliva. Mullar amb aigua freda, afegir les herbes, el julivert, sal i pebre.
2. Deixar coure des de que comenci a bullir 30 minuts a foc mig/baix. Finalment, deixar reposar una hora perquè infusioni i colar-ho.

Pels peus de porc
Ingredients: Peus de porc, llorer, carxofes, cebetes platillo, brou de verdures, mantega, oli i farina.
1. Posar els peus de porc partits per la meitat 12 hores en aigua i gel a dessagnar. Envasar al buit amb oli, llorer i coure durant 24 hores a 80 ºC. En calent, desossar i fer els rotllos. Llavors, esperar que es refredin i tallar-los al tamany desitjat.
2. Enfarinar els peus de porc una mica i posar-los a la planxa fins que faci una bona capa cruixent pels dos costats.
3. Netejar les carxofes i possar en aigua amb julivert per que no s’oxidin. Coure al buit amb una mica d’oli i mentrestant, pelar les cebetes, deixant la cua.
4. Daurar les carxofes en una paella amb una mica de mantega i cobrir amb brou vegetal. Deixar coure tapades amb paper de pastisseria fins que es beguin el líquid i quedin cuites.
5. Posar al centre del plat els peus de porc, al costat carxofes i cebetes i acabar amb una mica de suc de rostit reduït.


LLOTJA

                      

TRIBUNA

                                            

LATERAL

                

CÓRNER