Les activitats de la Penya Gastronòmica Barça

Penya Gastronòmica del Barça

Des de la fundació de la Penya Gastronòmica Barça, hem celebrat més de 80 activitats on el barcelonisme i gastronomia van de la mà de forma natural i espontània. Són activitats que s’organitzen cada mes perquè el penyista pugui viure i compartir la gastronomia d’arreu vinculada plenament al Barça, i amb un col·lectiu divers amb ganes d’ampliar les seves emocions i experiències.

Sempre seguint aquest objectiu i donat la transversalitat que ens caracteritza, el penyista té l’oportunitat d’escollir entre 11 temàtiques ben diferents fins ara, i més que aniran venint:

Agermanaments: Consisteix a realitzar trobades amb les diferents penyes barcelonistes del territori. Un dels agermanaments més recordats de la trajectòria de la Penya Gastronòmica Barça és la trobada amb la Federació de Penyes de Castella La Manxa i l’apadrinament del nostre capità Andrés Iniesta al Restaurant La Venta. Un altre agermanament és el que vam fer amb la penya barcelonista de Nova York.

Àpats de Champions: Una de les primeres activitats de La Penya va ser un àpat de Champions. Tretze penyistes van gaudir d’un espectacular menú al restaurant El Celler de Can Roca. El barcelonisme dels germans Roca va aflorar en la part final del menú amb les mítiques postres “Gol de Messi”, retirada de la carta des de fa uns anys. Un altre molt especial va ser amb l’exjugador del primer equip Dani Àlves a La Foodieteca, on va cuinar el xef brasiler Joao Alcántara del Restaurant Fogo.

Celebracions de títols: Quan els astres ens beneeixen i el Barça no para de guanyar partits, no ens podem estar de celebrar els seus títols de la Copa del Rei, Lliga o Champions. Sortosament n’hem celebrat algunes en diferents parts de Catalunya, com la sortida a l’Escala i l’excursió a les Illes Medes amb motiu del triplet de la temporada 14/15, o quan es va aconseguir el doblet de la temporada 15/16, on es va aprofitar per fer un homenatge al Sr. Joan Bayén, més conegut com a “Pinotxo”, amb més de 200 penyistes al Mercat de la Boqueria.

Desplaçaments: Una de les activitats més atractives i espectaculars pels penyistes són els desplaçaments per acompanyar el primer equip del FCB, com el que vam fer a Madrid les dues darreres finals de la Copa del Rei (2016 i 2017), a Berlin a la final de la Champions del 2015, a Europa, també per la Champions, com per exemple a Manchester, París, Lisboa o Glasgow, o inclús a Tòquio amb motiu de la final de la Copa del Món de Clubs del 2015.

Tertúlia / Debat: Molt estimulants pels continguts, per la bona cuina i pels convidats, com el que es va fer amb l’ex jugador del FC Barcelona Josep Moratalla a L’Altar, Hugo Sotil a Can Soteras, Josep Maria Fusté a Casa Leopoldo i Pere Valentí Mora a Bellavista Jardín del Norte; sempre amb magnífics periodistes també penyistes nostres com Ramon Besa, Miguel Rico i Jordi Basté, que juntament amb el nostre penyista i cuiner Fermí Puig van oferir un fantàstic debat al Palau Robert sobre el millor equip de la història del Barça.

Homenatges a un producte, com la Nit de la Cocteleria, on vam fer una gran degustació dels mítics còctels de Javier de las Muelas al seu bar Speak Easy. Un altre homenatge molt especial que es va fer amb els penyistes va ser un dinar en homenatge a la bullabesa al Restaurant Hispània o a la tòfona negra en el restaurant del nostre penyista Fermí Puig.

Sopars amb televisió gegant: Consisteixen a veure partits de Lliga o de Champions a restaurants increïbles, molts d’ells dels nostres penyistes, com el partit Arsenal – F.C. Barcelona de la Champions 2015/2016 a La Venta, el Borussia Mönchengladbach – F.C. Barcelona al Sagardi, el PSG – F.C. Barcelona a l’Alkimia i el Juventus – F.C. Barcelona a L’Estupendu a Badalona, tots de la Champions 2016/2017, així com més recentment el Sporting de Portugal – F.C. Barcelona al Bellavista Jardín del Norte a la Champions de la temporada en curs. També alguns partits fora de casa en la competició de Lliga que han coincidit amb Sortides a Comarques en cap de setmana, com va passar al Berguedà a l’Hostal de Sant Maurici el 2015, o al Penedès a Mas Rabell en la visita al Celler Torres i al Baix Empordà, a Palamós, en el Can Blau, tots dos el 2016.

Àpats populars oberts a familiars i amics no socis, com els dos dinars celebrats a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, amb més de 200 barcelonistes cadascun, amb castellers i convidats d’excepció, cuina popular amb el nostre penyista cuiner Jordi Jacas, i on també vam celebrar la prèvia al “Clàssic” Barça-Madrid; que també va tenir lloc la següent temporada, en les instal·lacions del CE Laietà al costat del Camp Nou, amb un inoblidable “Rostit del Clàssic” cuinat pel nostre penyista i col·laborador Gol Nandu Jubany. O també el sopar de comiat abans d’estiu celebrat al Kauai Gavà Mar, amb més de 100 penyistes celebrant els 25 anys dels JJOO de Barcelona 92, amb una exhibició d’espetos de sardines per part de membres de la Penya Barcelonista d’El Palo, de Màlaga.

Sortides a comarques: Potser una de les temàtiques amb més activitats, on viatgem per totes les comarques de Catalunya com el Berguedà, l’Alt Empordà, Les Garrigues, Osona / Lluçanès, Montsià, Penedès, Baix Empordà, l’Alt Penedès, Bages, Solsonès, Baix Ebre, La Noguera, L’Alt Urgell, etc; per conèixer la cultura gastronòmica de tots aquells indrets on hi ha barcelonistes. Algunes de les sortides més esperades són les que es fan a cada estiu a la costa, coincidint amb el bon temps, a llocs com les Illes Medes (Alt Empordà) o a una musclera del Delta de L’Ebre (Montsià). És un tipus d’activitat oberta a tothom perquè els no socis puguin conèixer les nostres sortides i els socis membres puguin compartir la seva experiència amb les seves famílies i amics.

Tallers de cuina: Una gran oportunitat per posar en pràctica els desitjos de cuinar en equip, d’una forma dinàmica i divertida, interactuant i seguint les indicacions de penyistes i xefs de renom com Carles Tejedor, Carles Gaig, Rafa Peña, Ever Cubilla, Adrià Marín, Marc Gascons i Jordi Jacas.