XVIII TALLER DE CUINA AMB JAUME BALADA A L’ESCOLA CETT

Date: 26 Mar 2019
Cat: Tallers de cuina

Cuinar també és divertir-se i passar una magnífica estona en els fogons, d’una forma absolutament distesa i dinàmica, el passat dimarts 26 de Març, els nostres penyistes van tenir oportunitat de viure-ho amb el XVIII Taller de Cuina de la Penya Gastronòmica Barça.

En aquest cas, es va fer amb el nostre penyista i admirat cuiner Jaume Balada, probablement massa desconegut pel gran públic però una veritable joia com a cuiner.

Cuiner apassionat i molt viatjat; més que treballar, especialitzat a liderar equips, la seva cuina toca tots els pals, on es posa de manifest el respecte per la tradició i la modernitat, i el producte, on expressa una excel·lent cuina adaptada al temps.

Cuiner de trajectòria impecable que des del 2015 i, en una segona etapa, és el xef executiu del fabulós HOTEL DOLCE SITGES RESORT AND CONFERENCE DESTINATION, de 5*****, on mostra les seves arts com a gran cuiner i especialitzat en la cuina i gestió d’excel·lents hotels de 5***** arreu.

Destaquem les seves experiències on consolida i posa en valúa la seva exemplar tasca i experiència a:

El passat dimarts 26 de Març, a les 18.30H, Jaume Balada, xef executiu del fantàstic Hotel Dolce Sitges Resort and Conference Destination 5*****, va proposar un menú extraordinari per aquest XVIII Taller de Cuina que van cuinar i degustar els nostres penyistes en equips de tres penyistes a cada grup, cuinant un total de 5 plats que detallem aquí abaix:

MENÚ TALLER DE CUINA AMB JAUME BALADA

Pa de vapor amb papada confitada, encurtits i salsa agredolça
Espàrrecs blancs, parmesà, lletons de xai i albergínia
Pèsols ofegats amb xipirons i un vel de cansalada ibèrica
Xapadillo d’anguila del Delta de l’Ebre amb ou a baixa temperatura, favetes i alls tendres
Peus de porc “sense feina” amb carxofes i cebetes glacejades

Per postres, vam comptar amb els excel·lents formatges dels nostres amics penyistes de Cadí Cooperativa, un fantàstic final de menú on vam descobrir la qualitat i excel·lència dels seus formatges.

Com sempre, ens vam citar a l’Escola d’Hoteleria i Turisme CETT on celebrem els Tallers de Cuina de la Penya, en les seves noves i excel·lents instal·lacions.

Al tractar-se d’una sessió absolutament distesa i com si estiguéssim a casa, vam disposar com sempre d’un office amb un bon assortiment de cerveses DAMM, així com diferents tipus de vins, per anar agafant forces durant el taller de cuina, entre els quals destaquem el Finca Martí Brut Nature Corpinnat i el vi negre Raimunda 2014, de Torelló Viticultors.

En acabar aquest sensacional taller de cuina, es va fer entrega a l’amic penyista i admirat cuiner Jaume Balada del davantal de cuina de la nostra Penya, davant d’un fort aplaudiment tant per ell, com pel seu magnífic equip, en Víctor i la Gràcia, així com també un agraïment especial i aplaudiment per l’esplèndid equip de l’Escola CETT.

Moltes gràcies a tots els penyistes assistents i fins a la propera!

Visca el Barça i Visca la Gastronomia!

LLOTJA

                      

TRIBUNA

                                            

LATERAL

                

CÓRNER