XVII TALLER DE CUINA AMB DANI GARCÍA A L’ESCOLA CETT

Date: 10 Dec 2018
Cat:

Cuinar també és divertir-se i passar una magnífica estona en els fogons d’una forma absolutament distesa i dinàmica. El passat dilluns 10 de Desembre, els nostres penyistes ho van poder comprovar de nou amb XVII TALLER DE CUINA de la Penya Gastronòmica Barça. Aquest va servir de cloenda dels Tallers de Cuina del 2018, set en total. Vam comptar amb el nostre penyista i admirat cuiner Dani García, amb les 3 estrelles Michelin acabades de concedir, i que va venir expressament des de Marbella per celebrar-ho també amb la nostra Penya, i com sempre en les excel·lents instal·lacions de l’Escola CETT. En aquest cas, hem preparat dos tallers amb dos extraordinaris cuiners que ho han demostrat plenament en els darrers vint anys.

 Dani García va néixer a Marbella fa 42 anys i, des de molt jove, es va impregnar de les tradicions gastronòmiques de la seva terra gràcies a la seva família. Va estudiar a l’Escola d’Hostaleria de Màlaga “La Cónsula i comença la seva carrera com a cuiner amb Martín Berasategui en el País Basc, on la cuina l’atrapa definitivament. De caràcter inquiet, autodidacta i amb un talent molt obert, aprèn sense parar i amb només 24 anys obté la primera estrella Michelin en el restaurant “Tragabuchesde Ronda, etapa del 1998 fins al 2004. Marxa de Ronda per obrir a Marbella el restaurant “Calima” (2005-2013) on evoluciona dominant la tècnica i aconseguint la seva madurès com a cuiner, i on obté dues estrelles Michelin i nombrosos reconeixements.

Un cop acabada aquesta etapa, manté les 2 estrelles Michelin per obrir el restaurant “Dani García, al Puente Romano Beach Resort & Spa de Marbella, així com el revolucionari Bibo, on combina un espai original, confortable i divertit amb una proposta gastronòmica àmplia i ambiciosa, amb plats gustosos i rodons, per totes les edats. Un èxit absolut des del primer dia que convida a fer un altre Bibo” a Madrid amb els mateixos resultats. Aquesta consolidació amb el restaurant gastronòmic i l’èxit dels restaurants més convencionals desperta l’admiració de tothom. En aquesta darrera etapa, organitza durant 5 anys seguits els increïbles sopars a 4 mans amb el suport d’amics cuiners d’arreu, amb la presència i històrics tributs a Ferran Adrià (2015), Joël Robuchon (2016), Nobu Matsuhisha (2017) i Juan Mari Arzak (2018), tots quatre fonamentals en la seva carrera juntament amb els amics cuiners que l’acompanyen cada any.

Amb la darrera obertura, fa més d’un any, Lobito de Mar” a Marbella, un altre èxit dins del Grupo Dani García, emociona amb la proposta gastronòmica com si fos un xiringuito, amb els arrossos, les brases i excel·lents producte donant a menjar a més de 500 persones al dia. Estem davant d’un fora de sèrie que a part d’un excepcional cuiner, cosmopolita i global, amb arrels a la seva terra i a diferents cuines del món a causa dels seus nombrosos viatges, té la capacitat de generar conceptes gastronòmics diferents, amb resultats extraordinaris, a les portes de diferents apertures a partir de 2019 a Europa i Orient Mitjà. Molt s’ha parlat de la seva aventura a NY l’any 2013, amb l’apertura i tancament d’un restaurant, però els 26 viatges a NY és també el preludi de la seva visió i el seu èxit en general i, en el “Bibo”, en particular. Culer de naixement, soci del FC Barcelona des de ben jove i penyista de la Penya Gastronòmica Barça des del primer dia.

MENÚ TALLER DE CUINA DANI GARCÍA
Llagostins robuchon amb maionesa d’alfàbrega i parmesà
Alvocat farcit de cranc reial
Milfulls de foie amb formatge de cabra i poma verda caramelitzada
Gaspatxo verd amb cloïsses i fruta de passió
Pollastre farcit de foie i tòfona

Per postres, com hem fet darrerament als Tallers de Cuina, vam comptar amb la col·laboració d’alguna pastisseria, en aquest cas amb la del nostre penyista i admirat mestre pastisser Jordi Pallarès, qui molt amablement va brindar en aquest menú una sensacional selecció de torrons i neules atenent la temporada, de la magnífica Pastisseria Solè Pallarès d’Oliana. Destacar la tasca no només del nostre penyista i admirat cuiner Dani García, sinó també la del seu cap de cuina, en Jorge Martín, també gran barcelonista, en aquest fabulós XVII Taller de Cuina, on com sempre fem, vam entregar el davantal de la nostra Penya en els nostres convidats, Dani García i Jorge Martín.

Moltes gràcies a tots.

Visca el Barça i Visca la Gastronomia!

LLOTJA

                      

TRIBUNA

                                            

LATERAL

                

CÓRNER