XII TALLER DE CUINA AMB SERGI DE MEIÀ, A L’ESCOLA CETT

Date: 06 Mar 2018
Cat: Tallers de cuina

El XII Taller de Cuina es va celebrar com sempre a les magnífiques instal·lacions de l’Escola CETT, el passat dimarts 27 de febrer i, en aquesta ocasió, amb l’esplèndid cuiner Sergi De Meià, propietari del Restaurant amb aquest mateix nom, a l’Eixample de Barcelona.

Des de petit, va viure la cuina de ben a prop. Es va criar entre els fogons del restaurant familiar, regentat per la seva mare Adelaida Castells a Esplugues, i de la mà dels avis de Vilanova de Meià, que li van transmetre l’amor per la terra i els seus productes. Amb ells va aprendre els plaers del bon menjar, a conèixer el territori i a saber triar les millors fruites, els bolets més saborosos o les carns més meloses per aconseguir els millors aromes, gustos i textures.

Amb aquests mestres, des de sempre va tenir clar que es dedicaria a la gastronomia. Va iniciar els seus estudis a l’Escola Sant Narcís de Girona per seguir a l’Escola de Restauració i Hostalatge de Barcelona i a L’Ecole d’Hotelerie des Pirenees.

Va començar treballant al restaurant El Rusc d’Andorra, La torre del Remei (Puigcerdà), Rydges Hotel (Austràlia), Akelarre (Sant Sebastià) i El Racó d’en Freixa (Barcelona).

Ja com a cap de cuina, va treballar al restaurant Reno, a L’Excellence d’Andorra i Barcelona, al Fishhh!! de Barcelona i durant 6 anys, ha estat el primer cap de cuina del Monvínic de Barcelona.
Ja fa uns anys, mostra les seves grans virtuts com a cuiner durant 26 anys (va començar amb 14) en el seu Restaurant SERGI DE MEIÀ a l’eixample, a Barcelona.
Els 15 penyistes que van assistir i gaudir d’aquest magnífic taller, van cuinar i degustar 6 plats que llistem a continuació en aquest extraordinari menú:

  1. BUNYOLS DE BACALLÀ AMB MEL
  2. PERDIUS A LA VINAGRETA EN FARCELL DE COL.
  3. COLL DE XAI AMB SAFRÀ, PICADA I CARXOFES.
  4. PATATES FERNAND POINT TRUFADES AMB OU I SUC DE ROSTIT
  5. TARTAR DE VENTRESCA DE TONYINA AMB KIMCHI DE CERVESA
  6. PICADILLO DE XAI (GUISAT DEL SEGLE XV)

De postres, no es va cuinar res, sinó que els penyistes van gaudir amb la sempre magnífica aportació del nostre penyista i admirat mestre pastisser Jordi Pallarès, que va complementar fabulosament el menú amb les seves postres de la Pastisseria Solé Pallarès d’Oliana, amb 2 trufes de xocolata, coca de llardons i gelat de vainilla, realment fantàstic.

En acabat, se li va entregar a l’amic i admirat cuiner Sergi De Meià el davantal de cuiner de la Penya Gastronòmica Barça davant de la forta ovació de tots els assistents. També forts aplaudiments i tot l’agraïment per en Jordi Pallarès, i l’equip de CETT, que sempre brinda els millors dels serveis en aquestes sensacionals instal·lacions.

Moltes gràcies a tots els penyistes i fins al proper Taller de Cuina!

Visca el Barça i Visca la Gastronomia!