VII I VIII TALLERS DE CUINA AMB JORDI JACAS A L’ESCOLA CETT

Date: 20 Sep 2017
Cat: Tallers de cuina


El VII i VIII Tallers de Cuina de la Penya Gastronòmica Barça s’ha realitzat en dues dates diferents, però amb el mateix cuiner donat l’èxit de la convocatòria. Agraïr especialment al nostre excel.lent amfitrió, penyista i gran cuiner barcelonista Jordi Jacas, per brindar-se a fer-nos vibrar amb aquestes dues sessions, una el 29 de maig i l’altre el 20 de setembre, amb dos menús pràcticament calcats.

Jordi Jacas, ben conegut com a cuiner del fantàstic i acollidor Hotel Restaurant “Molí de L’Escala”, a L’Escala (Alt Empordà), on reflexe molt bé la seva passió per la cuina seguint l’escola del seu Pare, en un enclau meravellós, clar exemple de cuina d’alta qualitat, actual i tradicional al mateix temps, tenint en compte com a tema principal el producte de zona i de temporada.

És un cuiner polivalent, versàtil i ple d’inquietuds, enamorat del producte i embadalit amb la cuina des de petit, compromès amb la nostra Penya des del primer dia, ambaixador de L’Escala arreu, la terra de l’enyorat Tito Vilanova; ens brinda aquests espectaculars VII i VIII Tallers de Cuina, una oportunitat única per tots els penyistes assistents per compartir i aprendre a la cuina, gaudint i degustant el que han cuinat amb altres penyistes, en les excepcionals instal.lacions de l’Escola CETT.

Una “master-class” de 3 hores, que ha servit perquè 30 penyistes cuinessin i degustessin el sensacional menú que detallem a continuació: com aperitius, esfera d’oliva Dry Martini, savarin de tomàquet amb anxoves de L’Escala, Foie de l’Empordà amb garum i alga nori i bunyols de bacallà amb escuma de mel.

Com a entrants i plats principals: canelons de rostit amb salsa de foie i oli de tòfona i parmesà, bullabesa de llongant amb “mochi-nyoqui”, arròs sucarrat amb gambes de Palamós i el seu suc, suquet de peix versió 2017 i, de postres, raviolis de xocolata calents amb cítrics i gelat de cardamom.

Com sempre, els nostres penyistes han gaudit de l’”office” que molt amablement disposa l’equip de l’Escola CETT, amb la cervesa més barcelonista i gastronòmica, l’Inèdit de Damm, així com una selecció de vins per l’ocasió.

Gran ovació amb forts aplaudiments de tots els participants pel nostre penyista i admirat cuiner Jordi Jacas i el seu equip, un cop acabades les dues sessions, amb la plena satisfacció i felicitat de tots els penyistes assistents.

Moltes gràcies a tots i fins el proper Taller de Cuina!

Visca el Barça i Visca la Gastronomia!

LLOTJA

                      

TRIBUNA

                                            

LATERAL

                

CÓRNER