VI TALLER DE CUINA AMB MARC GASCONS (“TINARS”) – “ESCOLA CETT”

Date: 07 Mar 2017
Cat: Tallers de cuina


El VI Taller de Cuina de la Penya Gastronòmica Barça ha coincidit pràcticament amb l’estrena de les noves instal.lacions de l’Escola d’Hoteleria i Turisme CETT on es desenvolupen els nostres tallers de cuina de manera exitosa.

Concretament aquest taller ha tingut lloc en una d’aquestes noves aules, equipades de forma extraordinària i molt acollidora on els nostres penyistes s’han trobat absolutament a gust.

Aquest VI Taller de Cuina ha consistit en una espectacular sessió on s’ha cuinat en cinc grups i cinc cuines diferents seguint les indicacions del nostre excel.lent amfitrió, penyista i gran cuiner barcelonista Marc Gascons, ben conegut com a cuiner del magnífic i comfortable restaurant “Tinars”, a Llagostera (Girona), que reflexe la història de la seva família, i és clar exemple de cuina d’alta qualitat, actual i tradicional al mateix temps, tenint en compte com a tema principal el producte de zona i de temporada.

Així mateix, Marc Gascons també signa la proposta gastronòmica de l’esplèndid restaurant “Informal by Marc Gascons”, ubicat en el luxós Hotel The Serras, a Barcelona, també penyistes de la Penya Gastronòmica Barça.

Un veritable privilegi poder comptar amb Marc Gascons per aquesta “master-class” de 3 hores, on els nostres penyistes han viscut, han après, han gaudit i han compartit una jornada única amb el sensacional menú que s’ha cuinat i degustat “in situ”, que és el següent:

“Amanida” pèsols, faves, carxofes, espàrrecs, ceba tendra,menta i oli de tòfona.

Nyoquis melosos de patata, salsa de mantega i tòfona negra Melanosporum

Llom de turbot a la brasa de carbó,el seu pil pil, carxofes, calçots escalivats i “piparra”

Colomí d’Araiz rostit amb el seu suc, torradeta amb paté de foie sagnant i desossat 

Mandarina ecològica amb vainilla, plàtan, fruita de la passió i xocolata blanca

A més, en Marc Gascons ha sorprès als penyistes amb el tradicional aperitiu “Tinars”, que ha servit de refrigeri durant el Taller, i que ha consistit en garum d’oliva verda, el fuet fet a casa i els bastonets “Tinars”, que s’ha acompanyat amb la cervesa més fidel i barcelonista Inèdit de DAMM, així com una acurada selecció de vins de diferentes denominacions.

En acabat l’excepcional taller, el nostre President Pere Duran ha fet entrega a l’admirat cuiner i penyista Marc Gascons del nostre davantal de cuiner que tots els penyistes porten en els nostres tallers.

Foto final de grup i sobretot agraïments a tots els penyistes assistents, al Marc Gascons i a l’Escola CETT, una jornada realment inolvidable.

Visca el Barça i Visca la Gastronomia!

LLOTJA

                      

TRIBUNA

                                 

LATERAL

          

CÓRNER