SOPAR TÒFONA NEGRA AMB XAVI FRANCO AL RESTAURANT D’APROP

Date: 25 Feb 2019
Cat: Àpats de Champions

Tuber Melanosporum”, coneguda com a tòfona negra, d’excepcional valor gastronòmic, desitjada per tots els gastrònoms, arriba ara a final de temporada que és quan està en el punt de màxima maduració, i es posa de manifest el seu perfum aromàtic i penetrant, amb una gustositat exquisida e intensa. Una veritable meravella!

L’admirat cuiner Xavi Franco va ser l’esplèndid amfitrió d’aquest fantàstic sopar de tòfona negra, en el magnífic “Kitchen Lab”, també anomenat “Clandestí” perquè realment és un espai privat per trobades com aquesta, on ocupem l’única taula que hi ha, i amb el cuiner i la cuina en exclusiu directe. Un veritable luxe que van comprovar els nostres penyistes en el sensacional Restaurant D’Aprop.

Un genuí “Sopar de Champions” entre amics penyistes per gaudir d’aquest fantàstic menú entofonat per tot arreu i també per parlar de gastronomia i del Barça, dues passions que de la mà, només van fer que donar-nos satisfaccions en plenitud en aquesta temporada, on s’esperen grans èxits un altre cop.

El menú que va oferir en Xavi Franco als nostres penyistes va ser excepcional, amb els acurats i seleccionats maridatges realitzats pel nostre penyista i especialista en vins Lluís Prats, director comercial i sommelier de Gramona.

Volem destacar del menú, la històrica “Royal de Tòfona de Can Fabes”, un dels plats més recordats i emblemàtics de l’enyorat Santi Santamaria, cuina que coneix excel.lentment en Xavi Franco doncs el seu primer treball, un cop finalitzats els estudis, va ser treballar braç a braç amb Santi Santamaria del Racó de Can Fabes, en el moment inicial de màxim creixement, experimentant la consecució de la 2a estrella Michelin i perllongant la seva estada durant gairebé 3 anys. Després de recórrer diverses cuines emblemàtiques de tot tipus durant 5 anys, Xavi Franco va tornar al costat de Santi Santamaria , ja amb 3 estrelles Michelin, on en 2 anys més va acabar de perfeccionar la seva tècnica.

El meravellós maridatge d’acord amb el menú i seleccionat acuradament per en Lluís Prats, va brindar veritables joies de Gramona com l’Argent blanc 2013 amb 100% Chardonnay, el III Lustros 2011 i el Celler Batlle 2009; així com magnífics vins de la Rioja i Ribera del Duero com el Roda, el Roda I i el Corimbo I.

Menú per la memòria que va cuinar l’admirat cuiner Xavi Franco per la Penya Gastronòmica Barça en aquesta singular i especial trobada, amb l’espectacular maridatge que va preparar el bon amic penyista i especialista en vins, Lluís Prats.

 

MENÚ PENYA GASTRONÒMICA BARÇA “TÒFONA NEGRA” AMB XAVI FRANCO + MARIDATGE AMB LLUÍS PRATS

APERITIU 

Royal de tòfona de Can Fabes – Gramona Argent blanc Chardonnay 2013

MENÚ

Ou trufat amb pèsols i papada – Vi Roda Màgnum Reserva 2013 Rioja

Caneló d’anec trufat amb crema del seu fetge i pera – Vi Roda I Màgnum Reserva 2012 Rioja

Peix de costa a la sal de tòfona amb arròs torrat de tòfona – Gramona III Lustros Brut Nature Gran Reserva 2011

Colomí en capraudine amb tòfona entre pell i carxofes – VI Corimbo I Màgnum Reserva 2012 Ribera del Duero

POSTRES 

Fondant de xocolata calenta trufada – Gramona Celler Batlle Brut Gran Reserva 2009

 

Un cop acabat aquest fantàstic sopar, es van entregar tant al Xavi Franco com al Lluís Prats, el davantal de la Penya Gastronòmica Barça. Per la seva part, van agrair tots dos l’assistència dels nostres penyistes, els quals amb un fort aplaudiment van ovacionar aquesta històrica nit amb plats per emmarcar per part de l’excepcional cuina d’en Xavi Franco, i amb els excel·lents vins seleccionats per en Lluís Prats.

Moltes gràcies a tots i fins la propera!

 

Visca el Barça i Vicsa la Gastronomia!