XVI TALLER DE CUINA AMB XAVI FRANCO A L’ESCOLA “CETT”

Date: 19 Nov 2018
Cat: Tallers de cuina

Cuinar també és divertir-se i passar una magnífica estona en els fogons, d’una forma absolutament distesa i dinàmica. El dilluns 19 de Novembre ho van tornar a comprovar els nostres penyistes amb el XVI TALLER DE CUINA de la Penya Gastronòmica Barça, en les excel·lents instal·lacions de l’Escola CETT que és on desenvolupem tots els tallers de cuina de la nostra Penya.

Una oportunitat única per gaudir d’aquests excel·lents tallers de cuina per cuinar i degustar, amb el magnífic menú que ens ofereix en Xavi Franco en aquesta sessió de cuina extraordinària, on no es tracte de saber-ne més o menys, ni de competir, sinó d’arremangar-se una mica i compartir amb altres penyistes una espectacular sessió on es va cuinar en cinc grups i cinc cuines diferents seguint les indicacions del nostre excel·lent amfitrió.

El dilluns 19 de Novembre, l’amic barcelonista i admirat cuiner Xavi Franco va brindar el seu excepcional menú per cuinar i degustar.

En el 1984, Xavi Francoals 14 anys comença la seva formació a l’Escola d’Hostaleria Sant Narcís de Girona. El seu primer treball, un cop finalitzats els estudis marca la seva carrera, ja que té la sort de treballar braç a braç amb Santi Santamaria del Racó de Can Fabes, en el moment inicial de màxim creixement d’aquest emblemàtic cuiner, experimentant la consecució de la 2a estrella Michelin i perllongant la seva estada durant gairebé 3 anys. Després de recórrer diverses cuines emblemàtiques de tota mena durant 5 anys, torna al costat de Santi Santamaria, ja amb 3 estrelles Michelin, on en 2 anys més acabarà de perfeccionar la seva tècnica

Amb 26 anys estrena la seva faceta de formador d’alumnes de cuina a l’escola CETT de Barcelona, impartint classes durant 5 anys. En acabar aquesta etapa inicia l’aventura d’obrir el restaurant Saüc l’any 2002. El 2003, Xavier al capdavant de la cuina del Saüc ja forma part d’un grup de joves cuiners amb propostes d’alta cuina en un format més proper. Xavier se situa entre els millors cuiners de Catalunya, ja que en 2003 rep el premi a Restaurant Revelació de Barcelona i el 2005 és considerat Millor Cuiner Jove de Catalunya per l’Acadèmia Catalana de la Gastronomia i després de diversos guardons, és puntuat per la guia vermella amb la 1a estrella Michelin el 2007.

En els 15 anys que dura l’etapa del Saüc, en Xavier compagina altres projectes de formació, assessoraments gastronòmics i apertures com la del 1r restaurant de cuina catalana a Beijing, demostracions i esdeveniments en diferents parts del món. El 2016 en Xavi agafa les rendes del restaurant Les Magnòlies a Arbúcies, en el que durant 2 anys renova la seva oferta i revalida l’estrella Michelin durant 2 anys i aconsegueix per 1r cop el primer Sol Repsol.

Actualment es troba a càrrec del restaurant d’Aprop, dins l’Hotel Yurbban Passage a Barcelona, obert ara fa un any, on es porta a terme una cuina catalana contemporània despreocupada.

Després de tot aquest bagatge, en Xavier es defineix com a cuiner purista, perfeccionista i tècnic i enamorat del territori com a inspiració de l’acte d’amor que és per a ell cuinar.

MENÚ TALLER DE CUINA XAVI FRANCO
Cremós de fetge d’ànec, gelatina de moscatell, crumble de ceba i llimona amarga
– Amanida de ventresca de tonyina amb el seu cuscús
Cassoleta de carxofes amb tripes de caballà, trompetes i botifarra negra
Parmentier amb lletons de vedella, ostra i textures de ceba
Fricandó de rap amb bolets i escuma de patata i ceps

Un cop acabat el menú salat, els nostres penyistes van gaudir com hem fet darrerament als Tallers de Cuina amb la col·laboració d’alguna pastisseria, en aquest cas amb la del nostre penyista i admirat mestre pastisser Jordi Pallarès, qui molt amablement va brindar en aquest menú una sensacional selecció de torrons i neules atenent la temporada, de la magnífica Pastisseria Solè Pallarès d’Oliana.

Al tractar-se d’una sessió absolutament distesa i com si estiguéssim a casa, els nostres penyistes van disposar d’un office amb un bon assortiment de cerveses DAMM, així com diferents tipus de vins, per anar agafant forces durant el taller de cuina.

En acabat el VI taller de Cuina amb en Xavi Franco, el nostre President Pere Duran va fer entrega en el Xavi del nostre davantal de cuina entre forts aplaudiments i una grandíssima ovació on els nostres penyistes van aprofitar per fer la foto de grup després d’aquest excepcional taller de cuina.

Moltes gràcies a tots i fins la propera!

Visca el Barça i Visca la Gastronomia!