SORTIDA FINAL COPA DEL REI BARÇA-ALABÈS, A MADRID, PRÈVIA AMB “COMANDO G” A LA SERRA DE GREDOS

Date: 27 May 2017
Cat: Desplaçaments


Rodona i excepcional la sortida amb motiu de la final de la “Copa del Rei” que el Barça va jugar el dissabte 27 de maig a l’estadi Vicente Calderón contra l’Alabès, i que vam guanyar el partit per 3-1, aconseguint la 29ª Copa, ningú en té més!

Una final que es va decidir pràcticament a la 1ª part al finalitzar amb 3-1 amb Leo Messi com jugador decissiu pel seu joc i que va marcar a més el primer gol, el segon i el tercer els van marcar Neymar i Alcàcer.

Els nostres penyistes van aprofitar aquest desplaçament a Madrid per viatjar 24 hores abans i visitar i conèxier de ben aprop les vinyes, el celler i els excel.lents vins del nostre penyista i admirat viticultor Dani Landi, que a més va donar mostres de la seva generositat i hospitalitat com a increïble amfitrió.

La primera presa de contacte la van establir els nostres penyistes a Cadalso de los Vidrios, on es troba el celler “Comando G”, G de Garnatxa, doncs com sabeu d’altres vegades que en Dani ha participat en els nostres desplaçaments a Madrid, elaboren les garnatxes a uns mil metres d’alçada en diferentes vinyes de la Serra de Gredos, per vinificar vins extraordinaris que reben les lloances de la crítica mundial.

Són vins amb una marcada sensibilitat, per la seva finura i equilibri, fan pensar en la Borgonya, però en realitat el segell és els dels seus viticultors Dani Landi, i el seu soci Fernando García, gran matalasser, qui saben interpretar meravellosament aquestes vinyes que els rodegen i deixen bocabadats a tothom qui aprecia els seus vins. Una veritable meravella.

A Cadalso de los Vidrios, els penyistes van conèixer el celler i allà mateix en Dani acompanyat del seu equip, amb el lleidetà Ramon i el suec Jürgen, van cuinar un sopar que els penyistes no oblidaran mai amb amanida de tomàquets amb tonyina, musclos, pèsols amb burrata, espaguetis “alle vongole” i el plat protagonista que es va estar coent durant més de cinc hores, el pollastre de pagès amb alls, tot literalment fabulós.

Entre els seus vins que van oferir i que els penyistes van gaudir profundament en una atmòsfera de autèntica germanor penyística, estan “La Bruja Avería”, “Rozas”, “Cantos del Diablo” i “El Tamboril” de “Comando G”, així com “El Hombre Bala” i “Reina de los Deseos”, també elaborats per ells, però del celler “Uvas Felices”, amb la participació també dels amics penyistes de Vila Viniteca.

Altres vins no elaborats per ells també van aparèixer en una nit inolvidable, amb procedència de Xerès i França.

En acabat el sopar, el nostre President Pere Duran va obsequiar al nostre penyista Dani Landi amb el davantal oficial de la Penya, agraïnt expressament la seva magnífica i esplèndida acollida, generositat i hospitalitat, davant de forts aplaudiments dels penyistes.

A l’endemà, esmorzar al celler amb les tradicionals porres i xurros, ous ferrats, pernil i formatge de la zona, abans de visitar tres de les seves vinyes sensacionals on a cadascuna d’elles, apart de comptar amb les acurades explicacions del Dani, vam tenir ocasió de degustar cada vi que elaboren a partir d’aquells vinyes, profondament sublim.

Primer, es va visitar a Cadalso de los Vidrios (Madrid) les meravelloses vinyes on es realitza La Mujer Cañón, de Uvas Felices, vinyes de 84 anys, enmig del bosc; vinyes que expressen frescura, joventut, humitat, en resum, excepcionals garnatxes!

A continuació, es va visitar l’espectacular vinya Las Umbrías, a Rozas de Puerto Real (Madrid), que és probablement l’origen de “Comando G” i com expressa el nostre penyista i admirat viticultor Dani Landi, la vinya i el vi que els va permetre somiar…

“Las Umbrías” és un vi magistral que recorda a Musigny, a la Borgonya, fragilitat a nas, intensitat en boca, un autèntic luxe viure aquest moment amb un dels seus artífex, Dani moltes gràcies!

Per acabar i tercera vinya que visiten els penyistes, es desplacen fins a Cebreros, ja a la província d’Àvila, on es troben amb les vinyes de “El Reventón”, que donen nom també en aquest esplèndid vi, on només es fan una mica de més de 500 ampolles a l’any. Vinyes de més de 90 anys, on predomina la pissarra enlloc del granit, a la boca ens trobem un vi exquisit, gustós e intens, certa perplexitat entre els penyistes gaudint aquest vi enmig del paisatge, sentiment de profonda admiració.

Per dinar, abans d’anar cap a Madrid a viure i guanyar la final, els penyistes van fer parada a Colmenar del Arroyo, concretament al restaurant “El Mesón de Doña Filo”, on l’amabiliat, hospitalitat i excel.lent cuina van acollir als penyistes que ho van compartir amb més vins i una joia que tenia preparada en Dani Landi, un vi absolutament excepcional que no comercialitzen doncs només fan 80 ampolles de 0,50 l i que vinifiquen amb garnatxa gris i es diu “Cantos del Diablo”, del 2010, amb una finura i complexitat extraordinària. Un exercici de sensibilitat i un exemple de generositat per part del Dani, una vegada més, vers la Penya Gastronòmica Barça. Memorable!

Abans de marxar cap a l’estadi Vicente Calderón, s’ha realitzat la tradicional Porra de la Final de Copa, on hi ha hagut 3 encertants penyistes, felicitem a l’Elena, el Sergi i el Javier.

La sortida no podia acabar millor que amb la sensacional victòria viscuda i compartida com s’ha mencionat al començament d’aquest escrit.

Moltes gracies Barça, moltes gràcies al nostres penyistes i moltes gràcies sobretot a Dani Landi i el seu equip, a Comando G i a Uvas Felices, sortida històrica e inolvidable.

Fins aviat i Visca el Barça i la Gastronomia!

LLOTJA

                      

TRIBUNA

                                            

LATERAL

                

CÓRNER