SORTIDA A BAGES I SOLSONÈS – LA MUNTANYA DE SAL (CARDONA) + SANTUARI DEL MIRACLE (RINER) – 25 ANYS WEMBLEY 92

Date: 20 May 2017
Cat: Celebracions, Sortides a comarques


Fabulosa la sortida al Bages i al Solsonès, que ha coincidit amb el 25è aniversari de la 1ª Copa d’Europa aconseguida a Wembley el 20 de maig de 1992.

Primer hem visitat el Parc Natural de la Muntanya de Sal de Cardona, en la comarca del Bages, on hem gaudit d’aquest tresor de la naturalesa que emociona per la seva particularitat i bellesa, sobretot en el seu interior.

Les fotografies de la visita són molt descriptives d’aquesta meravella on des d’aquí volem tenir un record pels miners que van perdre la seva vida treballant durant els 60 anys que va estar activa, concretament des del 1929 fins el 1990 que es va tancar definitivament.

Agraïr la benvinguda per part del primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Cardona, en Josep Tristany, i també d’un membre de la Penya Barcelonista de Cardona.

Atenent el 25 aniversari de Wembley 92, la Penya Gastronòmica Barça ha pujat al Bages i Solsonès amb el trofeu de la Copa d’Europa, i els penyistes s’han fotografiat amb el trofeu de la Copa d’Europa abans d’entrar a la Muntanya de Sal i junt al petit monument en record de tots els miners desapareguts en acte de servei.

Un cop acabada la visita, ens hem dirigit al Santuari del Miracle que es troba en el municipi de Riner, dins la comarca del Solsonès.

Primerament, el prior del monestir ha donat la benvinguda als penyistes per explicar amb tot tipus de detall el conjunt del Santuari del Miracle, on destaquem l’excepcional retaule barroc que hi ha a l’interior de l’esglèsia i que només aquest retaule ja mereix la visita a Riner, una meravellosa obra d’art.

També ens ha donat la benvinguda l’alcalde de Riner, en Joan Solà, que molt amablement ens ha mostrat les dependències de l’ajuntament on també destaca la seva arquitectura i especial enginy per construir aquest edifici.

La visita amb l’alcalde Joan Solà ha acabat amb la visita a la Capella de la Desaparició, amb magnífiques vistes a la vall que rodeja el santuari, i on s’ha degustat un suculent aperitiu amb truita de riu fumada i embotits, acompanyats del formidable cava Essential de Juvé & Camps, amb el que s’ha brindat per la Copa d’Europa de Wembley i que aquest dia feia exactament 25 anys.

Finalment, el bon amic, barcelonista i admirat cuiner Manel Casanovas ha rebut als penyistes en el seu sensacional restaurant anomenat El Miracle i els nostres penyistes han entrat amb el trofeu de la Copa d’Europa que ha presidit l’espectacular dinar que han ofert i que ja havia començat amb l’aperitiu comentat que s’ha degustat en la Capella de la Desaparició.

Per començar, s’ha degustat un gustosíssim xarrup d’avellana amb api, per continuar amb unes finíssimes mongetes del ganxet amb tendó de vedella i tripa de bacallà.

A continuació, impressionant el bacallà confitat amb samfaina, es desfeia a la boca.

Per acabar la part salada, els penyistes han gaudit de la melositat de la galta de porc sobre llit de crema de nyàmeres que estava sensacional.

El dolç ha començat amb el mató de llet de cabra fet a casa amb mel del miracle i en acabat, un cop més, amb un postre del nostre penyista i admirat mestre pastisser d’Oliana, en Jordi Pallarès, que ha ofert la seva excepcional versió conmemorativa del 25 aniversari de la 1ª Copa d’Europa aconseguida a Wembley, una veritable obra d’art també!, moltes gràcies Jordi!

Els vins i atenent on ens trobàvem, hem gaudit plenament dels excel.lents vins del celler Castell del Remei, a la DO Costers del Segre, concretament el vi blanc Gotim i el negre Oda, que han acompanyat esplèndidament el dinar.

El President de la Penya Gastronòmica Barça, en Pere Duran, ha volgut agraïr expressament a l’alcalde de Riner, en Joan Solà, la seva acollida, així com al cuiner Manel Casanovas juntament amb el seu equip, també al nostre estimat penyista Jordi Pallarès amb el seu suport sempre incondicional a la nostra Penya, i als amics de Schweppes, amb el penyista Agustí García que ens ha acompnyat amb la seva família, i que també hem brindat pel 25 aniversari de Wembley 92 amb fabulosos gintònics amb tònica Schweppes Premium i ginebra Bombay Sapphire.

El nostre President Pere Duran ha entregat el nostre davantal oficial de la Penya al Manel Casanovas davant de forts aplaudiments per ell i tot l’equip, i amb agraïments també per tots els penyistes assistents.

Una sortida extraordinària que ens deixa un record per tornar-hi ben aviat, moltes gràcies a tots i fins aviat!

Visca el Barça i Visca la Gastronomía!

LLOTJA

                      

TRIBUNA

                                            

LATERAL

                

CÓRNER