Sevilla / Sevilla FC – Barça (Lliga) + Jaylu + Bar Yebra + Bodeguita Casablanca + Bar La Moneda

Date: 03 Oct 2015
Cat: Desplaçaments


Sevilla tiene un color especial” i també gastronòmic, perquè futbolístic no, ja que aquesta vegada els penyistes de la Penya Gastronòmica Barça han tornat cap a casa amb una desfeta.

Una desfeta que no espatlla per res la bona convivència i els magnífics moments viscuts a Sevilla amb la seva gastronomia i la seva simpàtica hospitalitat, és difícil no gaudir a Sevilla, per no dir impossible.

La nit del divendres, doncs al viatjar amb l’avió de l’equip i jugar el dissabte a les 16h ha fet que els penyistes marxessin el divendres, ha estat un homenatge al producte i les fritures en el mític restaurant “Jaylu”, en el barri de Triana.

Bon fino “Papirusa” de “Bodegas Lustau” han obert la gana per degustar la suculenta amanida de cranc i el gustòs “salmorejo” groc amb quisquilles típic de la casa.

Talls de pernil ibèric de gla precisos i deliciosos de distintes parts del pernil han emocionat als penyistes.

Pel pernil i per les ostres, gallegues i gillardeau, un fantàstic cava “Torelló” Gran Reserva Brut Nature 2009, per seguir amb esplèndides gambes blanques de la costa i espectaculars “carabineros”.

Amb les fritures arriba la veneració per aquest art que només saben brodar a Andalusia. “Boquerones de Punta Umbría”, “pijotitas”, “salmonetitos”, “chopitos de Trasmallo”, “acedillas”, etc deleiten sense límits.

També a Triana, ben aprop del “Jaylu”, els penyistes han pogut apreciar l’art del cante i el ball a i amb “Lola de los Reyes”, “cantaora” amb art i solera que juntament amb el seu grup han posat de manifest el sentiment i la passió que porten dins, una veu meravellosa, espectacular.

El dissabte esperava als penyistes la “Ruta de Tapes” que havia seleccionat el penyista i delegat de la Penya Gastronòmica Barça a Andalusia Dani García, dues estrelles Michelin a Marbella amb el seu fabulòs restaurant.

Bona cuina, producte i bon rotllo és el fil conductor en tots els bars que han visitat els penyistes.

Primer el “Bar Yebra”, al costat de la Creu Roja, magnífics fideus a la cassola, ben especiats i sabrosos, “papas aliñás”, fantàstica fritura i sensacionals llagostins.

En l’històric “Bodeguita Casablanca”, temple de les tapes i de referència pels taurins, imprescindible les millors “papas aliñás”, la seva particular i original truita al whisky, així com les esplèndides tallarines, petites però molt bones.

A “La Moneda”, a pocs metres, la famosa sopa de galeres i, probablement la millor tapa de la ruta amb les “tortillas de camarones con ortiguillas”, molt ben fetes i veritablement una delícia.

Des de “La Moneda” i molt ben menjats i servits, els penyistes han anat cap a l’estadi “Sánchez Pizjuán” per veure el nostre Barça.

Aquí a “La Moneda” es pot veure en una de les seves parets, una jaqueta de cuiner del nostre penyista Dani García que els hi dedica amb tot l’apreci.

Impressionant l’himne de l’”arrebato” cantat a tot l’estadi, i la resta doncs ja se sap, una desfeta per 2-1, veritable mala sort amb els pals, però a la fi i tot i la desfeta els penyistes tornen a Barcelona amb l’avió de l’equip i la satisfacció d’haver gaudit de 24 hores magnífiques en la capital andalusa amb la gastronomia i el fabulòs tarannà i sentit de l’humor que mai els hi falla.

Fins aviat Sevilla!

Visca el Barça i la Gastronomia!

 

(Podeu veure en aquest video el moment de l “Arrebato” abans del partit en el “Sánchez Pizjuán”).

https://www.youtube.com/watch?v=H9Yb2fTMPZ4