MENÚ DE PLATS HISTÒRICS DELS SEGLES XVIII I XIX A FRANÇA AL RESTAURANT “SERGI DE MEIÀ”

Date: 06 Apr 2018
Cat: Àpats de Champions

Dins el nostre divers i variat calendari de l’any, sempre dediquem un parell de fites a menús excepcionals que no són gens habituals en el dia a dia, i que el nostre amfitrió, en aquest cas l’admirat i bon amic cuiner barcelonista, Sergi de Meià, va cuinar expressament pels nostres penyistes. En Sergi és un veritable especialista en el menú que ens ocupa en aquesta brillant jornada que vam viure amb veritable devoció, sobre tot en les cuines del passat, d’altres segles i cultures.

Per aquest “Dinar de Champions” va escollir la cuina francesa, i va preparar un extraordinari menú on els nostres penyistes van poder comprovar receptes històriques que moltes d’elles ja fa decenis que no es fan, que pertanyen a grans cuiners de l’època i que després de la revolució es varen montar els primers restaurants.

Un viatge històric i gastronòmic als segles XVIII i XIX de la mà d’un veritable apassionat que ho viu amb devoció i ho va compartir amb tots els nostres penyistes en aquest fabulós “Dinar de Champions”. Una experiència única.

Els plats es van servir d’acord amb els emplatats de l’època, amb fonts al mig de la taula, de quatre en quatre. És molt interessant com en Sergi va estructurar aquest fantàstic dinar, seguint la tradició com si estéssim al segle XVIII o XIX.

 

Adjuntem l’espectacular i ampli menú amb una breu explicació de cada plat, menú que conté diferents apartats, i que van gaudir plenament els nostres penyistes.

“MENÚ DE PLATS HISTÒRICS DELS SEGLES XVIII I XIX A FRANÇA”

 PRIMER SERVEI

“LES POTAGES”

Sopa Turin de Catalonia: Sopa del segle XIX amb brou de gallina i vedella, aromatitzada amb herbes aromàtiques, pollastre i pa

“RELEVÉS” ( Aperitius )

Ceps a la bordelesa: Ceps guisats amb vi blanc de burdeus i herbes aromàtiques amb mantega
Llagostins a la parisina: Llagostins amb maionesa de crancs de riu

ENTRADES

Aspic de Llenguado a la Marguery: Aspic de llenguado amb marisc i salsa de cítrics
Llengües de conill a la Vuillemot: Llengües amb verdures i tòfona, amb porto blanc, etc…
Punch à la romaine: Cocktail cítric d’Escoffier

SEGON SERVEI

“RÔTS” ( Rostits )

Guatlles a la Godard: Guatlles rostides amb foie gras i tòfona
Corder St. Hubert: Costellam de corder amb herbes aromàtiques

“ENTREMETS”  (Postres )

Biscuit Moscovita
Amanida d’Au a la russa
Babaroise de vainilla

TERCER SERVEI

“DESSERT”

Formatge, fruita, cafès

BEURE

Per beure, els nostres penyistes van gaudir i compartir dos magnífics caves de Juvé & Camps, l’Essential, que és 100% xarel.lo, i el Milesimé que és 100% chardonnay.

Com a vi blanc, sensacional acidès amb el Gregal d’Espiells de Juvé & Camps, i una fruita molt marcada amb el vi negre del dinar, el Casa Vella d’Espiells, també de Juvé & Camps.

Per la sobretaula, com és habitual, una sensacional bateria de gintònics amb tònica Premium Schweppes i ginebra Bombay Sapphire va acompanyar als nostres penyistes.

 

Moltes gràcies a tots i, en especial, al Sergi de Meià i el seu esplèndid equip per l’extraordinària experiència que van viure i compartir els nostres penyistes.

Visca el Barça i Visca la Gastronomia!

LLOTJA

                      

TRIBUNA

                                            

LATERAL

                

CÓRNER