Londres – Manchester / Manchester City – Barça “Champions League”

Date: 22 Feb 2015
Cat: Àpats de Champions, Desplaçaments


El primer desplaçament de la Penya Gastronòmica Barça no podia ser un altre que a la màxima competició de la “Champions League” que tantes alegries ens ha donat.

Vuit penyistes han viatjat primer a Londres per viure una atractiva i emocionant ruta gastronòmica, per després desplaçar-se fins a Manchester, a l’Etihad Stadium.

A Londres, la proposta gastronòmica ha estat d’altíssim nivell amb dos magnífics sopars, el primer a “The Ledbury”, a Notting Hill, amb 2 estrelles Michelin i considerat el 10è del món segons la revista “Restaurant” i, el segon, al “Dinner”, al restaurant del Heston Bluementhal al Mandarin Oriental de Londres, que té 1 estrella Michelin i està considerat el 5è del món segons la revista “Restaurant”.

Dos excel.lents sopars amb seleccions variades de vins de tot el món, tant un restaurant com a l’altre tenen dues cartes de vins excepcionals i compten amb dos sommeliers molt ben preparats.

Abans del “Dinner”, hi ha hagut temps de passejar per Mayfair i conèixer de primera mà l’espectacular botiga de vins “Hedonisme”, així com la botiga de cigars “Sautter” per deixar bocabadats als aficionats dels havans.

També s’ha visitat les seccions gastronòmiques del “Harrod’s”, així com s’han tastat i gaudit terrines i embotits en el “Bar Boulud”del mateix “Mandarin Oriental”.

En el Soho, els penyistes han optat per la cuina oriental i que millor que anar al “Yauatcha” on es pot gaudir d’una increible selecció de “dumplings”.

Però probablement l’experiència més sorprenent ha estat la visita a la destil.leria “Sipsmith” en el barri de Chiswick en el West London.

Emplaçada en un garatge, impossible pensar que allà es troba l’única destil.leria amb alambí de coure en el mateix Londres.

Estupefactes s’han quedat els penyistes davant de les explicacions del “Master Distiller” Jared Brown, autèntic gurú que ha fet vibrar als penyistes amb els seus coneixments i combinats.

Tres alambís dins aquest singular “garatge”, anomenats “Prudence”,“Constance” i “Patience”, maceracions de fins 24 hores amb fins i tot 10 herbes diferentes; bull l’alcohol a 78,3 graus, abans d’embotellar simplement es rebaixa amb aigua barrejada durant 18 dies, el procés més artesanal i pur del món.

No es perdin el vídeo on el gran Jared Brown referencia a la Sra.Dolors Boadas del mític “Boadas”, del carrer Tallers de Barcelona; que fou qui li va ensenyar a Jared Brown que el Dry Martini era millor barrejat i no sacsejat. Magnífic.

Es van tastar diferents i excel.lents “Dry Martini” i probablement el “Negroni” més deliciós del món. També la beguda de l’estiu, coneguda com “Summer Cup”, molt més popular però molt refrescant.

Al sortir de la destil.leria “Sipsmith”, un típic pub de Chiswick va posar en peu als penyistes amb una bona cervesa, també vi, i hamburgueses amb patates fregides.

Després de la ruta gastronòmica a Londres, el Manchester City – Barça va ser la traca final del viatge i més encara amb el triomf del Barça per 1-2.

Un estadi modern, preciós i amb una atmòsfera espectacular, que deixa un record imborrable a la Penya Gastronòmica Barça i fa que el penal fallat per Messi en el descompte sigui una anècdota.

Visca el Barça i la Gastronomia!