LA CUINA DELS CRACKS AMB JOSE MARI BAKERO I MIKEL ZEBERIO A “THE ART OF LIVING FRIGICOLL”

Date: 28 Nov 2019
Cat:

Dins l’univers de la nostra Penya Gastronòmica Barça, ens encanta que els nostres estimats penyistes gaudeixen d’aquest espai que és la nostra Penya, on ens emocionem amb Barça i Gastronomia. Per això vam presentar un nou format, anomenat “LA CUINA DELS CRACKS”, on vam convidar a un jugador rellevant de la història del FC Barcelona, on molt amablement ens va mostrar la seva sensibilitat per la cuina. El vam posar de parella amb un altre convidat, en aquest cas cuiner, per parlar de cuina i també del Barça, mentre cuinen en directe el fantàstic menú de “LA CUINA DELS CRACKS” pels nostres penyistes.

En aquesta primera edició, el nostre convidat ha estat JOSE MARI BAKERO, al qual agraïm moltíssim la seva consideració amb la nostra Penya. El vam ajudar amb un bon amic cuiner seleccionat expressament perquè s’hi trobés còmode i fos una experiència exitosa. El cuiner convidat va ser MIKEL ZEBERIO, per alguns “el millor cuiner desconegut del país”, un veritable fenomen que emociona amb la seva saviesa i coneixements sobre la cuina, sobretot tradicional. Va fer vibrar de valent als nostres penyistes!

Per dinamitzar aquesta posada en escena va venir LLUÍS CANUT, un bon amic i periodista esportiu, que va animar als nostres dos convidats que expressessin les seves sensacions i anècdotes.

Naturalment, i davant d’aquest espectacular repte, vam voler que es desenvolupés en un marc incomparable com és el meravellós “THE ART OF LIVING FRIGICOLL BARCELONA”, a Sant Just Desvern, a tocar de Barcelona i probablement el millor espai per desenvolupar una acció d’aquestes característiques. “THE ART OF LIVING FRIGICOLL BARCELONA” és un fantàstic espai polivalent a només 15 minuts del centre de Barcelona, amb 1.500m2 dividits en diferents espais: recepció, enoteca (art wine), showcooking (kitchen art), cuina industrial (art lab), cuina office (art kitchen office), sala de formació, auditori, etc.

Atenent el nostre convidat d’excepció, es va desenvolupar el menú pensant en els seus orígens i la seva procedència, Goizueta (Navarra) i, com sabeu, futbolísticament, jugador de la REIAL SOCIETAT fins que el 1988 fitxa pel FC BARCELONA de Johan Cruyff, amb 25 anys.

Triomfa plenament amb el FC BARCELONA, amb l’anomenat “DREAM TEAM”, durant 9 temporades, des del 1988 fins el 1997, jugant 329 partits i aconseguint nombrosos e importants títols, entre ells la primera e histórica Copa d’Europa de Wembley, del 1992:

  • 4 LLIGUES: TEMPORADES 1990-1991, 1991-1992, 1992-1993 i 1993-1994.
  • 1 COPA D’EUROPA: TEMPORADA 1991-1992.
  • 2 RECOPES D’EUROPA: 1989 i 1997.
  • 1 SUPERCOPA D’EUROPA: 1993.
  • 5 SUPERCOPES D’ESPANYA: 1988, 1991, 1992, 1994 i 1996.
  • 3 COPES DEL REI: 1987, 1990 i 1997.

“LA CUINA DELS CRACKS” va brindar als nostres penyistes la possibilitat de gaudir d’una tertúlia informal moderada pel periodista esportiu LLUÍS CANUT, mentre JOSE MARI BAKERO i MIKEL ZEBERIO es van posar el davantal de cuina en un espectacular “SHOWCOOKING”, al mateix temps que els nostres penyistes gaudien de l’aperitiu del menú a peu dret. Posteriorment, es van asseure en la fantàstica taula imperial que es va preparar per a aquesta ocasió.

Apart del sensacional menú, per aquest especial sopar vam comptar amb la SIDRA ARTESANA D’ATAÚN (del poble guipuscoà on va nèixer el bon amic MIKEL ZEBERIO), el fantàstic TXAKOLI K5 ARGUIÑANO 2017 i el sensacional vi negre PAISAJES VALSALADO 2015 D.O RIOJA dels nostres amics penyistes de VILA VINITECA, i l’esplèndid CAVA “MILESIMÉ” JUVÉ & CAMPS, i com sempre, vam gaudir de la cervesa més gastronòmica i barcelonista, l’INÈDIT d’ESTRELLA DAMM. Tots els penyistes van gaudir de la genuïna barra de gintònics amb tònica Premium amb l’excel.lent ginebra Bombay Sapphire que sempre ens acompanya.

Com sempre, en les grans ocasions, vam comptar amb els amics penyistes de RIEDEL i les seves magnifiques copes de vi, i els excel.lents pans dels nostres amics penyistes de MACXIPAN.

MENÚ “LA CUINA DELS CRACKS” AMB JOSE MARI BAKERO I MIKEL ZEBERIO, PER LA PENYA GASTRONÒMICA BARÇA

APERITIU (A PEU DRET)

– Txistorra navarra d’Arbizu
– Pernil de porc “Pío Negro” de Maskarada (Lekunberri)

A TAULA

– Vieires
– Amanida “KAISERLAUTERN” (Recepta de Jose Mari Bakero)
– “Zurrukutuna” amb ou de caserío a baixa temperatura (Sopa tradicional basca amb all, pa artesanal dur i bacallà)
– “Kokotxes” de lluç amb el seu pil pil
– Pebrots de vidre
– “TXERRIKUME” rostit amb amanida verda (garrinet rostit a baixa temperatura)

POSTRE

– “Mamia” (Cuallada)
– Torrons i neules de la Pastisseria Solé Pallarès (Oliana)
– Pa Maxipan

 BEURE

– Sidra artesana d’Ataún (Guipúscoa)
– K5 Arguiñano 2017 Txakolí Bodega K5 D.O. GETARIAKO TXAKOLINA (Vila Viniteca)
– Vi negre Paisajes Valsalado 2015 Paisajes y Viñedos D.O. Rioja (Vila Viniteca)
– Cava “Milesimé” Juvé & Camps D.O. Cava
– Cervesa Inèdit D’Estrella Damm
– Aigua de Veri
– Cafè Illy
– Gintònics amb tònica premium “SCHWEPPES” i ginebra Bombay Sapphire

El nostre President Pere Duran va agraïr enormement la complicitat de Jose Mari Bakero i Mikel Zeberio, i els va obsequiar amb el davantal de la nostra Penya. Agraïr enormement la fabulosa acollida a “THE ART OF LIVING FRIGICOLL”, amb ANNA RIGOL en representació de la propietat, i  a tots els penyistes per la seva assistència, i a tots els col.laboradors.

Visca el Barça I Visca la Gastronomia!