“LA CELEBRACIÓ DEL TRIPLET” – L’ESCALA – ALT EMPORDÀ

Date: 11 Jul 2015
Cat: Celebracions, Sortides a comarques


Ja havia passat més d’un mes des de la final de Berlín, la nostra 5ª “Champions” i, per tant, la consecució del nostre segon “Triplet” en una temporada perfecta, però les emocions segueixen intactes com s’ha demostrat en “LA CELEBRACIÓ DEL TRIPLET” de la nostra Penya a L’Escala, en terres de l’Alt Empordà.

Una sortida espectacular amb més de 80 penyistes on hem dividit la celebració en tres actes com ha merescut l’ocasió:  LLIGA, COPA i “CHAMPIONS”.

A més, hem tingut  la sort de poder gaudir de la copa “Champions” per goig i satisfacció de tots els assistents.

LA LLIGA

Com si del millor trident del futbol mundial es tractés, Messi, Neymar i Luis Suárez; tots els penyistes i amics que hem pujat al catamarà “Atlàntida” III al Port de L’Escala hem gaudit  d’un fantàstic trident gastronòmic format pels amics i penyistes de la Bodega La Puntual i El Xampanyet, els amics de la DO Empordà del Celler Espelt i com no els nostres amics i penyistes cervesers d’Estrella Damm.

Vermut casolà i magnífic aperitiu amb escopinyes, olives i patates fregides que La Puntual i El Xampanyet han  baptejat com a “kit de supervivència”; amb un final d’aperitiu com si fós un gol al Madrid al minut 90, amb unes cloïsses inconmensurables amb més de 15 anys de confit en conserva gràcies al Joan Carles d’El Xampanyet, autèntic especialista en la matèria, agraïdíssims!, hem tocat el cel gastronòmic!

Mentre anàvem regalant a la vista paisatges meravellosos del Parc Natural de les Illes Medes asseguts còmodament en la terrassa superior del catamarà, els vins del Celler Espelt, DO Empordà, amb el seu cava Escuturit Brut Reserva o el seu vi rosat Coralí, ens anaven engrescant en una atmòsfera de barcelonisme i bon companyerisme absolut.

Indrets màgics, entorn majestuós i la tranquil.litat i la calma d’aquestes contrades han convidat a viure moments inolvidables que s’han complementat excel.lentment amb el divertit i gratificant bany de molts penyistes en les aigües de l’Alt Empordà.

La tornada cap al port ha donat lloc al segon acte, la “Copa”, ja en “El Molí de L’Escala”.

LA COPA

Tot i que anàvem molt ben alimentats, serà difícil d’oblidar l’extraordinari assortiment d’anxoves amb el que ens han rebut en el jardí del restaurant “El Molí de L’Escala”.

La culpa la té l’amic i penyista Marc Teixidor, responsable d’”Anxoves de L’Escala”, que ens ha preparat un autèntic recitat en tipus, qualitat i quantitat.

Tipus filet d’anxova, “Magdalena Sureda” o les anxoves excepcionals reserva de quatre anys que realment han emocionat amb escreix.

En el Jardí del Molí ens esperava la copa “Champions”, la mítica “orelluda” que tant costa de guanyar i que la teníem allà present, tota nostra i objecte d’innombrables fotos pel record i per explicar a família i amics.

En aquest moment, el nostre President Pere Duran ha donat la benvinguda als penyistes en aquesta trobada tan especial de la celebració del “Triplet” i, sobretot, ha agraït en nom de tots els penyistes la complicitat i col.laboració de la Bodega La Puntual i El Xampanyet amb el vermut i aperitiu al vaixell, els magnifics vins del Celler Espelt durant tota la celebració, la cervesa més fidel Estrella Damm, a Anxoves de L’Escala per la seva generositat i fabuloses anxoves, així com al restaurant “El Molí de L’Escala” de l’amic i penyista Jordi Jacas, un paratge sensacional per desconectar i recrear-se amb la gastronomia i la comfortabilitat.

També ha agraït  l’assistència del candidat a la Presidència del FC Barcelona Toni Freixa, així com a Pau Vilanova membre de la candidatura de Josep Maria Bartomeu.

I també ha donat  la benvinguda a l’Amador Bernabeu, com sabeu avi del gran Gerard Piqué, i responsable del FC Barcelona a l’UEFA, el qual ha dirigit unes significades paraules a tots els penyistes plenes de coherència i dignificant els valors del Barça.

LA “CHAMPIONS”

El tercer i últim acte per celebrar el “Triplet” ha consistit en un exquisit dinar amb menú dels nostres amfitrions Jordi Jacas i el seu Pare, una parella també de “Champions” i molt afortunats de poder-los gaudir a tots dos.

Steak tartare, foie mi cuit, patates d’Olot, carpaccio de magret amb seitò i tòfona, escopinyes amb gin fizz i gamba del Port de la Selva han meravellat com entrants.

L’apoteòsi ha arribat amb el Suquet d’Escrita (rajada) fet a la vista, subtil i deliciós, una veritable joia per tancar el menú del salat en una jornada històrica e inolvidable per tota la penya.

Fantàstics vins del Celler Espelt, el “Quinze Roures” amb lledoner blanc i lledoner roig, així com el vi blanc, el “Lledoner Roig”.

El President Pere Duran ha entregat al Jordi Jacas el mandil de la Penya Gastronòmica Barça i la festa ha acabat amb gin tònics de la ginebra londinenca “Sipsmith” i la tònica més culer, la “Fever Tree”.

Visca el Barça!, Visca la Gastronomia! i Visca el Triplet!

LLOTJA

                      

TRIBUNA

                                            

LATERAL

                

CÓRNER