I TALLER DE CUINA – CARLES TEJEDOR – ESCOLA ESHOB

Date: 15 Jul 2015
Cat: Tallers de cuina


El I Taller de Cuina de la Penya Gastronòmica Barça ha estat una gran experiència on onze penyistes hem posat en pràctica el nostre desig de cuinar en equip, d’una forma dinàmica i divertida, interactuant, seguint les indicacions i els grans consells del xef barcelonista Carles Tejedor.

Aquesta primera sessió s’ha desenvolupat en les magnífiques instal.lacions de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona ESHOB, que compte amb excel.lents professionals i més de 700 alumnes, alguns dels quals han col.laborat perquè aquesta sessió sigui un èxit.

Abans de començar, el Carles Tejedor molt generós ell, ens ha vençut amb una caixa d’ostres Gillardeau excepcionals amb les que hem entrat a cuinar absolutament motivats.

El menú que ha dissenyat el Carles i que hem cuinat és un menú eïvissenc que consta dels següents plats:

  • Amanida de tomàquets.
  • Bullit.
  • Arròs del bullit.
  • Fruita amb sangria de cervesa amb ensaïmada seca

Els penyistes s’han dividit en tres equips, cadascun d’ells amb tota una fila de fogons i d’espai per treballar a gust i que ha facilitat que cadascun dels equips pogués fer 2 bullits i 2 arrossos.

Això vol dir, que al final s’han tastat fins a 6 bullits i 6 arrossos diferents.

L’amanida de tomàquets ha sorprès per la seva simplicitat on els condiments han estat tomàquet de pera, ratlladura de tomàquet, ceba, pa torrat i dauets de bacallà sec que ha fet la funció de la sal, i oli. Boníssima.

Els bullits apart de patata, ceba i les pells dels tomàquets de l’amanida, portava el brou del cap de l’escòrpora fet allà mateix, així com impressionants talls d’escòrpora i rap, i també gamba de platja.

Amb el brou del bullit, s’han fet els sis arrossos. Espectacular.

Tant els bullits com els arrossos s’acompanyen d’allioli.

Un valor afegit d’aquests tallers de cuina és que després et menges el que s’ha cuinat i pots anar comparant i treure molt bones conclusions.

Com si estiguésssim a casa on normalment ens agrada cuinar acompanyats d’una cervesa o una copa de vi, hem estat recolzats per un sensacional office amb cerveses Inèdit de Damm, caves com Gramona III Lustros i L’Origan Rosé i un vi blanc que ha volat i molt adequat per aquest menú, un Mandolas Oremus 2010 d’Hongria, la versió seca del Tokaj.

Tant en les fotos com els vídeos veureu la participació e interacció de tots els penyistes així com el fantàstic ambient viscut, capitanejats pel gran Carles Tejedor.

S’ha de dir que amb ell tot és molt més fàcil i els plats han sortit tots fabulosos i no ha quedat res, una gran festa per cuinar, aprendre, viure i compartir.

Per postres, el Carles ens ha tornat sorprendre amb aquest postre típic eïvissenc, amb fruita, cervesa (per suposat Damm) i Fanta.

Això s’acompanya d’ensaïmades seques que s’han passat pel forn.

Un postre boníssim, original, refrescant i molt familiar.

A l’acabar el I Taller de Cuina, el president de la Penya Gastronòmica Barça Pere Duran ha agraït al Carles Tejedor la seva complicitat i col.laboració, així com a l’escola ESHOB, i li ha entregat el mandil de cuiner de la Penya. Moltes gràcies a tots, una excel.lent experiència i a l’espera del II Taller de Cuina!!!

Visca el Barça i la Gastronomia!!!

VÍDEOS Aquí abaix podeu veure 3 vídeos, un sobre l’el.laboració de l’amanida de tomàquets, el segon amb el bullit i el darrer amb els arrossos del bullit.

https://www.youtube.com/watch?v=l8cO2_qPKLc