SORTIDA AL BERGUEDÀ AMB LA FAMÍLIA ROVIRA, DINAR A L’HOSTAL DE SANT MAURICILa trobada de més de 50 penyistes i amics de la PGB al Berguedà ha estat germanor,bon rotllo i barcelonisme en estat pur, amb gastronomia de qualitat contrastada i respecte pel territori gràcies a la família Rovira i el seu equip que han emocionat a la Penya.

També ho ha fet el Barça amb la victòria al Derbi contra l’Espanyol 0-2 i que tots els penyistes han viscut seguint-lo per una pantalla gegant en l’Hostal de Sant Maurici juntament amb Joan Casals, l’Avi del Barça que personifica des de l’any 1984 i que és penyista de Guardiola de Berguedà.

L’Avi del Barça i Ramon Burniol,President de la Federació de Penyes del Bages,Berguedà i Cerdanya, han estat molt amables en acompanyar-los en aquesta jornada històrica des del primer àpat.

El punt de trobada dels penyistes ha estat el Hotel i Restaurant ‘Els Casals’ (amb una estrella Michelin i on Oriol Rovira expressa la seva cuina més creativa) a Sagàs on han agafat forces amb un assortiment de magdalenes i “plum cakes” per tirar cohets.

Tot seguit, s’han desplaçat a “Can Malla” que és on la família Rovira té el bestiar i l’hort, i és on curen els seus magnífics embotits.

Són diferentes masoveries veïnes des d’on es pot compendre perfectament la seva filosofia “Tancant Cercles” que consisteix en produir d’acord amb les formes artesanes tradicionals i de controlar tots i cadascun dels processos productius.

En aquí, tant l’Oriol com el Jordi Rovira han donat la benvinguda als penyistes i han mostrat les seves instal.lacions amb les acurades explicacions del Jordi.

Referent al bestiar, treballen pròpiament amb vaques de pastura, porcs i aviram; matant uns 25 porcs setmanalment que no és una xifra molt gran però els hi permet cuidar i garantir la qualitat dels seus productes.

Val la pena destacar que entre els penyistes es trobava Joan Tatjé que col.labora amb la família Rovira doncs és especialista en colomins i conills, també per aquestes contrades.

L’el.laboració d’embotits per part de la família Rovira esdevé en productes d’excepcional qualitat on no utilitzen conservants ni colorants, només salnitre, que és un conservant natural, per la llonganissa.

Llonganissa, fuet, bull blanc, negre, amb llengua, sense llengua, butifarra crua o cuita, negra o blanca, de perol, llom fresc, etc i com no la seva reconeguda sobrassada, més picant o menys, on pot arribar a tenir una curació de fins a 8 mesos.

Un veritable paradís de l’embotit on els penyistes van tenir oportunitat de fer unes bones comandes per la família i amics.

L’horta és una part primordial de la seva activitat amb el cultiu de patates, tomàquets, etc on per qüestions de climatalogia la seva temporalitat va més endarrerida que l’habitual però la qualitat és fora de sèrie.

El Jordi va ser molt amable mostrant les naus amb els porcs i també un garrinet de tan sols 15 dies; així com el molí amb els que treballen diferents pinsos com blat, civada, ordi, etc.

En acabar, els penyistes es van dirigir al Monestir de la Portella que es troba al poble de La Quar, a uns 5 quilòmetres de Can Malla.

En allà, un vermut de campionat ha encandilat als penyistes, en tres taules diferents amb llonganisses, olives amanides, carquinyolis i el cap de llom fumat que ha aixecat autèntiques passions.

Vermut blanc i negre, l’Yzaguirre de tota la vida, bon temps, bona vista i molt bon ambient. Gastronomia i natura en essència.

Un paratge inolvidable que la Penya ha acomiadat amb la foto de grup davant del Monestir, on el vermut ha donat tanta energia que per un moment ha semblat veure a Nadia Comaneci, la reina de Montreal 76, doncs la penyista Elena ha brindat un fabulós espagat, que el penyista Dani ha complementat amb un exercici més propi de cavall amb arcs que l’hagués signat el malograt i genial gimnasta català Joaquim Blume.

La propera parada ha estat a l’Hostal de Sant Maurici, també en el poble de La Quar, on s’ha celebrat el “Dinar de Pagès” on més de 50 estòmecs estaven preparats per gaudir d’un menú de festa major amb amanida de col, trinxat, pèsols negres del Berguedà amb rosta, orella de porc a la brasa amb mongeta del ganxet, cap i pota, i xai a la brasa. Tot directe al cervell, una autèntica festa de germanor gastronómica.

Acompanyat amb bons vins com el “Brunus” 2010 del celler “Portal del Monstsant” (D.O. Montsant) i el cava “Parxet” brut nature (D.O. Cava).

Selecció de formatges i flam amb nata per acabar l’excel.lent dinar abans dels gin tònics amb la magnífica ginebra “Vones” i la tònica més barcelonista de totes, la “Fever Tree”.

El partit s’ha viscut amb extraordinària atmòsfera penyística i fins i tot moments d’eufòria en el mateix hostal amb una pantalla de 2m X 2m com es pot compravar en aquest vídeo.

El Barça va directe al títol de Lliga amb un fantàstic joc a la primera part amb dos gols de Neymar i Messi que han deixat la victòria amb 0-2 després de l’expulsió injusta de Jordi Alba.

Com és tradició s’ha celebrat la “Porra del Derbi” on 4 penyistes han estat guanyadors a l’encertar el 0-2, i l’Avi del Barça ha fet entrega a cadascun d’ells, el Josep, l’Héctor, el Ferran i l’Andruino, d’una ampolla de cava “Parxet” brut nature.

Abans de marxar, el Vicepresident de la PGB Josep Vilella ha agraït en nom de la Penya la fabulosa acollida de la família Rovira entregant el davantal de cuiner a en Jordi Rovira i, sobretot, ha recordat que precisament aquest 25 d’Abril fa un any ens va deixar molt tristement Tito Vilanova.

Un sentit aplaudiment de tots els penyistes ha servit com homenatge, per a continuació agafar l’autocar de tornada a Barcelona.

 

Visca el Barça i Visca la Gastronomia!