DINAR DE CHAMPIONS” AL “RESTAURANT XERTA” AMB EL MENÚ 100% TERRES DE L’EBRE

Date: 05 Dec 2017
Cat: Àpats de Champions

El dimarts 5 de desembre la “Champions” va començar bastant abans del partit Barça – Sporting de Portugal al Camp Nou, amb l’espectacular prèvia que van viure més de 40 penyistes en el fabulós Restaurant Xerta, al fantàstic Hotel Ohla Eixample de Barcelona, amb els nostres amics penyistes i admirats cuiner i restaurador Fran i Quim López com a grans amfitrions, per gaudir d’un espectacular dinar 100% Terres de l’Ebre.

El Barça té 5 “Champions” però els nostres amics de les Terres de l’Ebre tenen dues estrelles Michelin tan grosses com el Delta de l’Ebre, una al seu restaurant “Villa Retiro” a Xerta i l’altre al mateix “Xerta” on els nostres penyistes van gaudir d’un excepcional dinar que de ben segur recordaran, com el que van viure més de 15 penyistes nostres l’ 1 d’abril del 2015 en una experiència gastronòmica inoblidable en el Restaurant “Villa Retiro” en l’hotel amb 5* del mateix nom, de Xerta, camí de Vila-real, per ser testimonis de la classificació per la final de la Copa del Rei del 2015.

Un autèntic homenatge a les meravelloses Terres de l’Ebre, d’on com sabeu són originaris els nostres penyistes, i a la cuina de l’excel·lència, la sensibilitat i el producte, amb la que l’esplèndid cuiner Fran López sempre emociona.

El menú especial “Champions League” pels nostres penyistes s’ha composat de:
– SELECCIÓ DE MARISCS I SECRETS DEL MEDITERRANI, Mariscs i crustacis obtinguts de les captures del dia de les embarcacions de Sant Carles de la Ràpita.
– ROYAL DE GALERA, Escopinya d’anguila fumada, estrella de mar cítrica, esponja de mar i eriçó,
– RAVIOLI DE CRANC BLAU,
– ANGULES I COCOTXES, Angules del Delta amb cocotxes i rovell trufat,
– ARRÒS D’AUS DEL DELTA, Arròs cremós del Delta amb carxofa en textures i pedrers d’ànec confitats,
– LLOBARRO SALVATGE, Amb albergínia, miso, cruixent de moniato d’herbes i sèsam,
– SUQUET MARINER, Peix de llotja, espardenya i closca. Patata, violeta, carabassa i picada tradicional,
– GARRÍ AL FORN, Amb boletes de polenta i pol·len, puré de poma al forn amb anís i canyella.

Abans de les postres es va servir un ASSORTIMENT DE FORMATGES, amb una selecció de 5 formatges de Catalunya.

Per finalitzar el menú, van aparèxer dues sensacionals postres:
– ARRÒS AMB LLET, Arròs amb llet tradicional, mango natural i textures de vainilla, toc de xocolata negra, ametlla i llimona,
– AIGUA I SABÓ, Joc d’aparences en forma de fregall i sabó, tot amb sabor a pinya colada (pinya, rom i coco).

Un menú que va enamorar als nostres penyistes juntament amb els sensacionals vins, també de les Terres de l’Ebre. Una veritable selecció de “Champions” amb els vins Modernista Blanc i Negre, L’Indià Blanc i  Negre, el Gamberro Blanc i Negre, i el Gamberrillo Blanc i Negre, tots de l’anomenada Catedral del Vi, del celler Pagos de Híbera, de la D.O. Terra Alta.

En acabat aquest fabulós dinar, on hem comptat amb en Valentí, el pare d’en Quim i el Fran, ens ha acompanyat amb les seves anècdotes i la seva simpatia. Per acabar, el nostre President Pere Duran ha fet entrega del nostre davantal de cuiner al Fran i el Quim López, i sobretot agraint la seva consideració i felicitant-los per l’extraordinària jornada viscuda.

Abans de marxar i com a sobretaula, i com és habitual, tots els penyistes han gaudit d’una genuïna i refrescant bateria de gintònics amb tònica Premium Schweppes amb l’excel·lent ginebra Bombay Sapphire que sempre ens acompanya.

Moltes gràcies a tots i Visca les Terres de l’Ebre!

Visca el Barça i Visca la Gastronomia!