Dinar amb el fantàstic Hugo “Cholo” Sotil

Date: 26 May 2015
Cat: Tertúlia / Debat


La Penya Gastronòmica Barça ha tingut la gran sort de poder gaudir d’un magnífic dinar amb el gran Hugo “Cholo” Sotil que ha estat uns dies a Catalunya.

Jugador que va produir profonda  admiració pel seu joc espectacular i explosiu, decisiu en la conquesta de la Lliga 73/74, més coneguda com la “Lliga de Cruyff” doncs va ser el campionat de l’arribada de l’astre holandès  i que no només va servir per guanyar la Lliga, sinó per aconseguir l’èpica e històrica victòria 0-5 en el Bernabéu davant l’etern rival.

Sotil aquella nit va marcar un dels 5 gols i com diu en aquesta entrevista realitzada pel diari El País durant la seva estada, Cruyff no li va deixar cel.lebrar el gol!

http://deportes.elpais.com/deportes/2015/06/01/actualidad/1433181579_969088.html

En aquest dinar amb 15 penyistes que es va fer al Restaurant Diagonal “Can Soteras”, on es va menjar un menú amb cuina peruana i catalana, el gran Hugo “Cholo” Sotil va recordar anècdotes de la seva època i va estar molt participatiu,amable i agraït amb tots els penyistes.

Va recordar per exemple que en el 0-5 l’equip estava convençut de que guanyarien,era si o si; el resultat va ser d’escàndol perquè el Madrid se’n va anar cap amunt i aleshores els hi van passar pel damunt.

Fent broma,va comentar van marcar 5 gols, un per cada fill que té.

També ha recordat la famosa anècdota del “¡Mamita Campeonamos!”, producte d’una trucada telefònica a les 3 del matí on com sabeu informava a la seva mare de la conquesta del títol de Lliga. El seu company d’habitació, el defensa Quique Costas, ho va comentar el dia  següent i ja es va convertir en frase per la història.

Curiosament, la casualitat ha volgut que Sotil, originari del barri de la Victòria a Lima, un barri humil i bohemi, sigui també l’origen del cuiner peruà que ha preparat el fantàstic menú de cuina peruana que hem gaudit.

Roberto Sihuay, cuiner del Restaurant peruà “Ceviche 103” de Barcelona, ens ha satisfet plenament amb tres plats espectaculars que han estat exemple de perquè la cuina peruana aixeca passions en el món com ho va fer Sotil amb el seu futbol .

Concretament els tres plats han estat: “Ostras en salsa de maracuyá espuma de leche de tigre y polvo de cilantro”, “Trío de ceviches: Rosa, Blanco, de Ají Amarillo,con Crocante de Yuca” y “Causa de Gamba Roja con Alioli de Ají Amarillo”.

Han acompanyat molt bé aquests plats els vins de Torelló, específicament el cava Torelló Gran Reserva Brut Nature 2009 i el vi blanc Crysalis 2013 fermentat en barrica.

S’ha canviat de registre amb l’espatlla de cabrit amb cocció a baixa temperatura, una de les especialitats de “Can Soteras”, que s’ha maridat amb el Raimonda 2009, de Torelló, abans dels postres amb la tradicional crema catalana.

Aquesta trobada entranyable i ja inolvidable ha servit per reviure el gran Barça que va meravellar aquella màgica temporada amb aquest jugador de qualitat excepcional i, sobretot, per mostrar com se l’estima i se’l recorda.

¡Gràcies Cholo!

Visca el Barça i la Gastronomia!!!