SOPAR DE BISTROT “LYONNAIS” AL BISTROT “CAFÈ EMMA” DE ROMAIN FORNELL AMB ELS XEFS MARGUIN I BERNACHON

Date: 13 Sep 2017
Cat: Producte


La tornada de vacances comporta el desitjat retrobament amb els penyistes per reviure emocions gastronòmiques, com per exemple amb aquesta original i suculenta trobada amb la gastronomia de Lió, un dels grans patrimonis d’aquesta lloada ciutat francesa, també coneguda com a “capital mundial de la gastronomia”, on Paul Bocuse, també anomenat el “xef del segle”, és el seu màxim exponent.

El dimecres 13 de setembre va ser una ocasió única que ens van brindar aquests sensacionals xefs francesos: concretament Christophe Marguin i Philippe Bernachon; deixebles del gran Paul Bocuse i ambaixadors de la cuina de Lió, que formen part de l’”Association des Toques Blanches Lyonnaises”, que promou la cuina i la tradició lionesa, de la qual el xef Marguin és el President. Cuiners que han contribuït a la projecció internacional de la cuina de Lió, representants de vàries generacions de cuiners, propietaris o cuiners del seu propi establiment i amb el títol de “Maître Restaurateur”, apart de tenir nombrosos premis i reconeixements a nivell mundial.

Van oferir “in situ” un magnífic menú “lyonnais”, autèntica cuina de bistrot i, on els nostres penyistes van gaudir amb el fantàstic amfitrió, el nostre penyista i admirat cuiner Romain Fornell, en el seu esplèndid i comfortable bistrot “Cafè Emma”, de Barcelona..

Va ser una nit especial, el dia després de l’inici de la Champions League al Camp Nou contra la Juventus, amb un 3-0 per tirar cohets, i que va servir per comentar i contrastar l’inici de temporada, el partit contra la Juventus, els nous fitxatges, les properes activitats de la Penya, etc entre tots els penyistes.

Cuina de bistrot de Lió amb el següent sensacional menú: “oeufs meurette” al vi de beaujolais, “pâté en croûte”, “quenelle de brochet sauce nantua”, pollastre de bresse al vinagre, i de postres, “saint marcellin de la mère richard” i “l’éventail chocolat”.

Per beure, dos vins francesos ben representatius com Tramontane
IGP Côtes Catalanes Macabeu i Tramontane IGP Côtes Catalanes
Grenache Noir.

Com sempre, vam gaudir de la cervesa més barcelonista Estrella Damm i el fi de festa va servir per gaudir d’una bateria espectacular de gintònics amb tònica premium “Schweppes” i ginebra “Bombay Sapphire”.

Els cuiners francesos van rebre amb molta satisfacció el davantal de cuiner de la Penya Gastronòmica Barça, i es va acomiadar aquesta magnífica nit que millor que cantant tots plegats l’himne del Barça en un memorable comiat.

Moltes gràcies a tots els penyistes per la seva assistència en aquest retrobament després de l’estiu i amb la temporada ja començada i, obviament al nostre gran amfitrió, penyista i admirat cuiner Romain Fornell, juntament amb els seus amics i xefs de Lió Christophe Marguin i Philippe Bernachon.

Visca el Barça i Visca la Gastronomia!

LLOTJA

                      

TRIBUNA

                                            

LATERAL

                

CÓRNER