“LA CUINA DE PICASSO” AL MUSEU PICASSO I SOPAR AL “PASSADÍS DEL PEP”

Date: 12 Sep 2018
Cat:

El dimecres 12 de Setembre més de 50 penyistes van gaudir de l’espectacular trobada amb la visita a l’exposició excepcional “LA CUINA DE PICASSO” on van comptar amb la benvinguda i acurades explicacions del director del Museu Picasso i co-comissari de la mateixa exposició, el Sr. Emmanuel Guigon. Una oportunitat única on l’eix principal de l’exposició és la cuina en el sentit més ampli, una temàtica omnipresent en el conjunt de l’obra de Picasso, abordada per primera vegada amb aquesta mostra.

En diferents sales i mitjançant gairebé 200 obres; pintures, escultures, gravats i dibuixos de diversos períodes de tota l’obra de Picasso, i també una selecció de documents i fotografies, vam veure reflectida la seva obra en que els protagonistes eren la cuina, els estris i els aliments.

Els nostres penyistes van ser part d’aquest exercici cultural i de sensibilitat en el temps on també van tenir ocasió amb motiu de l’exposició “La Cuina de Picasso”, de conèixer la intervenció de Ferran Adrià en la Sala Mauri, dins del Museu Picasso, on formula la pregunta Que és cuinar?, una estimulant reflexió sobre el món culinari i mitjançant l’art.

En acabada la visita, els penyistes es van dirigir a casa dels nostres amics penyistes d'”El Passadís del Pep“, des d’on van brindar un fabulós sopar omplint de gom a gom aquest sensacional restaurant on el producte i la cuina fan salivar.

“El Passadís del Pep”, de la mà del nostre penyista i admirat cuiner Joan Manubens, juntament amb el seu esplèndid equip, van fer vibrar als més de 50 penyistes amb el suculent e impressionant menú que més abaix detallem i on, a més, vam comptar amb els fantàstics vins ecològics de la DOC Rioja, de dos exjugadors del primer equip del FC Barcelona, en Santi Ezquerro i l’Óscar Arpón, que mostren també la seva sensibilitat vers la gastronomia amb excel·lents vins del seu celler EZAR 714 (EZquerro -7- i ARpón -14-) amb pròpies vinyes, tots dos nascuts a Calahorra (La Rioja).

Concretament, van sorprendre als penyistes amb el vi blanc ecològic Ezar 714 “BLANCO 2015”, fermentat en barrica, amb 100% raïm tempranillo blanc i graduació de 12,5 graus, i el vi negre ecològic Ezar 714 “CRIANZA 2013”, amb 100% raïm tempranillo i graduació de 13,5 graus.

Com sempre, també els penyistes van gaudir amb la cervesa més barcelonista i fidel als penyistes, la Inèdit  de DAMM i, en acabat el sopar, com és habitual els penyistes van brindar amb els gintònics més barcelonistes amb tònica Premium Schweppes  i ginebra  Bombay Sapphire.

“MENÚ A “EL PASSADÍS DEL PEP”  ESPECIAL PER LA PENYA GASTRONÒMICA BARÇA
Amanida de tomàquet de temporada amb ventresca de tonyina
Cassola de closca amb musclos, cloïsses i navalles
Rossinyols amb salsa de foie i rovell d’ou
Cassola de fideus amb llamàntol del país
Espatlleta de cabrit rostida al forn amb patates fregides
Crema catalana amb maduixes

 

El president de la Penya Gastronòmica Barça, Pere Duran, va agrair l’acollida i el magnífic sopar als amics penyistes d’El Passadís del Pep, entregant a Joan Manubens el davantal de la Penya Gastronòmica Barça, el qual va expressar l’agraïment al seu equip que va sortir a la sala davant de la forta ovació de tots els penyistes. També va agrair al Sr. Emmanuel Guigon per la seva magnífica benvinguda en el Museu Picasso, així com al celler Ezar de La Rioja representat entre d’altres per l’exjugador del FC Barcelona Óscar Arpón, a Estrella Damm, a Juvé & Camps, a Schweppes, Bombay Sapphire, etc i sobretot a tots els penyistes.

Una trobada inoblidable de cultura i gastronomia on els penyistes van compartir excel·lents moments amb germanor barcelonista.

 

Visca el Barça i Visca la Gastronomia!