39è CONGRÉS MUNDIAL DE PENYES

Date: 15 Aug 2018
Cat: Associació / Club

Com cada any, la Confederació Mundial de Penyes organitza el Congrés Mundial de Penyes, en aquest cas, l’edició numero 39, que és motiu de diferents actes i de trobada de penyistes de tot el món.

En el cas de la nostra Penya, un bon nombre de penyistes van participar tant en el Sopar Popular que se celebra la nit abans al Congrés, així com en el Congrés Mundial de Penyes i el Dinar de Gala que es va celebrar en el Palau de Congressos de Catalunya.

El Sopar Popular es va celebrar la nit del dimarts 14 d’agost en l’esplanada que hi ha entre l’Auditori 1899 i la Tribuna de l’estadi Camp Nou.

Més de 700 penyistes vinguts d’arreu van sumar-se en aquest fantàstic sopar popular que va comptar amb la cuina del nostre penyista i admirat cuiner Jordi Jacas, del Restaurant El Molí de L’Escala, i el seu magnífic equip.

Tots els penyistes van gaudir de valent del sopar i, sobretot, de la germanor existent, on una vegada més es va posar de manifest que Barça i Gastronomia és un sentiment i una realitat imparables. El menú va estar composat per una selecció d’embotits i formatges, sardines, amanida de formatge de cabra i anxoves de L’Escala, tall rodó i gelat de xocolata, que va fer feliços a tots els assistents.

L’acte va estar encapçalat pel President de la Confederació Mundial de Penyes Sr. Antoni Guil, el Vicepresident del FC Barcelona Sr. Jordi Cardoner i el directiu de l’àrea social i penyista de la Penya Gastronòmica Barça Sr. Pau Vilanova; amb l’assistència de nombrosos ex jugadors del FC Barcelona com Juan Manuel Asensi, Ricardo Serna, Paco Fortes, Josep Estella, etc.

L’endemà, amb una magnífica organització, més de 1300 penyistes acreditats van assistir al Palau de Congressos de Catalunya, per participar en el Congrés i la majoria d’ells també al Dinar de Gala, amb més de 1000 penyistes entre els quals es trobaven una molt bona representació de la nostra Penya.

El Congrés es va dividir en dues parts, una primera que va consistir en el Congrés de Treball, presidida pel President de la Confederació Mundial de Penyes, el Sr. Antoni Guil, i on els diferents responsables van exposar la situació institucional, de serveis, sociocultural, solidària i econòmica de les Penyes. A més va servir per aprovar un nou reglament intern pel bon funcionament de les Penyes, així com els comptes 2017/2018.

La segona part del Congrés va consistir en el Congrés Institucional, presidit pel President del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, posant en relleu la bona tasca de les Penyes, la vàlua del 8è doblet i la 7a Lliga en els darrers 10 anys, per les 5 Copes en totes les seccions + la Copa de la Reina del FCB Femení mai aconseguit fins ara, el comiat d’Andrés Iniesta, els nous fitxatges, el darrer títol la Supercopa d’Espanya, el reconeixement pels jugadors que formen el primer equip, per l’entrenador Ernesto Valverde, per la gira mixta de pretemporada, etc.

En acabat, més de 1000 penyistes es van dirigir al Dinar de Gala, amb l’assistència del President del FC Barcelona Josep Maria Bartomeu i nombrosos directius, així com nombrosos exjugadors del FC Barcelona com Asensi, Mora, Zuviria, Juan Carlos, Serna, Alfonseda, etc.

El Dinar de Gala es va obrir amb l’espectacular actuació de la saxofonista Alexandra McQueen i va acabar amb els agraïments del President del FC Barcelona a tots els penyistes. Un magnífic dinar de germanor que va comptar amb plats tan suculents com l’amanida de tonyina i el pollastre amb gambes, prunes i pinyons. Extraordinari.

Com a final de festa del 39è Congrés Mundial de Penyes es va celebrar una nova edició del Torneig Joan Gamper on el FC Barcelona va guanyar 3-0 a Boca Juniors amb gols de Malcom, Messi i Rafinha. Leo Messi va ser escollit el millor jugador del Torneig Estrella Damm, trofeu que li va entregar el responsable d’Estrella Damm, el Sr. Jofre Riera.

Fins al proper Congrés Mundial de Penyes que ja serà el número 40 i els millors desitjos per tots els penyistes i barcelonistes!

 

Visca el Barça i Visca la Gastronomia!

LLOTJA

                      

TRIBUNA

                                 

LATERAL

              

CÓRNER