VIATGE A NÀPOLS, NAPOLI – FC BARCELONA “CHAMPIONS LEAGUE”

Date: 25 Feb 2020
Cat: Desplaçaments

El partit contra el Napoli a l’anada d’octaus de final de l’emocionant “Champions League” va ser motiu per viure i compartir, amb més de vint penyistes, un meravellós viatge de tres dies per conèixer la gastronomia de Nàpols i el seu entorn, així com animar al Barça a l’estadi de San Paolo.

Una experiència que va més enllà del futbol i, atenent la riquesa gastronòmica i cultural d’aquesta zona, on la història, les tradicions, els mercats, la gastronomia en general, les pizzes i la mozzarella de Bufala en particular, cuiners destacats, etc. que van obrir una meravellosa finestra de satisfaccions a la Penya Gastronòmica Barça.

El nostre estimat penyista i ambaixador a Nàpols de la Penya Gastronòmica Barça, Enzo Caldarelli, va brindar tot el seu art com amfitrió perquè els nostres penyistes aprofitessin aquesta breu estada a Nàpols i els seus voltants, i compartíssim una experiència inoblidable.

Dins la nostra Penya, la figura de l’ambaixador és cabdal pels nostres desplaçaments per garantir i enriquir els continguts, i sentir-nos com a casa, com en experiències anteriors a Torí amb el penyista i ambaixador Giorgio Maffei, o al Japó amb el penyista i ambaixador de la nostra Penya, Josep Barahona.

Aquest desplaçament va ser una sensacional oportunitat per conèixer aquesta regió del sud d’Itàlia i, per això, es va fer un programa per gaudir-l’ho plenament.

El primer dia, el dimarts, que era el dia del partit, després de visitar la meravellosa escultura del “CRISTO VELATO” (no hi ha fotografíes, perquè estava terminantment prohibit fer fotografíes), els nostres penyistes es van dirigir al barri de la Sanitá, a Nàpols, per dinar  en la una de les millors pizzeries del món, per alguns la millor, concretament L’EXTRAORDINÀRIA I MÍTICA “PIZZERIA DA CONCETTINA AI TRE SANTI, on vam vibrar amb les increíbles i sensacionals pizzes del jove pizzaiolo CIRO OLIVA, un autèntic fenòmen.

En acabat el fantàstic dinar, i després de cantar l’himne del Barça en vàries ocasions, els nostres penyistes es van dirigir a l’estadi de San Paolo, per animar i viure aquest partidàs de “Champions League” que va acabar 1-1, amb gol de Griezzman a la segona part.

A l’endemà, el dimecres, els nostres penyistes van visitar POMPEIA, (a 30 km de Nàpols) en una experiència única i emocionant, acompanyats d’una experta guía. Pompeia és un dels jaciments arqueològics més importants del món, i els nostres penyistes van passejar per les vies empedrades amb més de 2000 anys d’història. L’antiga ciutat romana va restar soterrada entre cendres per l’erupció del Vesubi l’any 79 d.C.

Abans de la visita a Pompeia, el bon amic i ambaixador de la nostra Penya Enzo Caldarelli va brindar un fantàstic e inoblidable esmorzar amb productes napolitans, que va preparar el bon amic i admirat cuiner MARIO CINQUE. Entre d’altres, vam degustar exquisits Montanaro, Grafa, Foiatella, Pizza fregida amb pasta, Polpetta amb tomàquet, etc. Una veritable delícia.

Després de la visita a Pompeia, a només mitja hora, vam visitar i dinar a L’”AZIENDA AGRICOLA TENUTA NANNINA”, a PENTA DI FISCIANO, de l’admirat cuiner ROCCO IANNONE, en una jornada gastronòmica única i excepcional. Rocco destaca per la seva cuina on cuida el producte de km 0, i per la seva puresa, elegància i refinament, el poder de la simplicitat i l’elegància en una trobada amb la natura i els seus productes. Emocions a flor de pell.

El dijous, el tercer dia, els nostres penyistes van sortir cap a la zona de Caserta, per visitar en la població de Caianello, una de les principals granges que elaboren l’excel.lent mozarella de búfala, la meravellosa ricotta, etc; concretament a “LA FENICE”, amb el seu gran amfitrió FERDINANDO COZZOLINO, apart de fabulós elaborador de mozzarella, una gran barcelonista que va explicar molt bé perquè Messi era millor que Maradona. Simplement genial.

Després de gaudir dels seus excel.lents productes, els nostres penyistes es van traslladar fins el restaurant “IL CONTADINO DE BERARDINO LOMBARDO”, també a Caianello, en una masia rural al mig del no res, on Berardino, que apart de fantàstic cuiner i amfitrió, semblava un actor de cine, va meravellar als nostres penyistes amb un excepcional dinar casolà i tradicional que va acabar amb un brou cortesia de Berardino a les set de la tarda… Realment memorable!

Prèviament, després de les postres, ja havia cuinat els millors spaghetti al pomodoro que els nostres penyistes han tastat mai, una tradició segons diu Berardino, que fa amb els seus amics després d’un gran dinar… Itàlia ja és impressionant, però el sud d’Itàlia és absolutament imprevisible.

Un viatge per emmarcar on el nostre President Pere Duran va agrair en cada visita als magnífics amfitrions les seves atencions i consideracions, naturalment també al nostre bon amic i ambaixador Enzo Caldarelli, i que va obsequiar a tots ells amb el davantal de la nostra Penya. Moltes gràcies a tots!

Fins la propera amics penyistes! Visca el Barça i Visca la Gastronomia!

LLOTJA

                      

TRIBUNA

                                            

LATERAL

                

CÓRNER