SORTIDA A CANTONIGRÒS (OSONA) – RESTAURANT “CA L’IGNASI” I EMBOTITS “CAN COLOM”

Date: 25 Mar 2017
Cat: Sortides a comarques


La Penya Gastronòmica Barça havia decidit anar a Cardona i al Santuari del Miracle el dissabte 25 de març ,però el mateix matí d’aquest dissabte emboirat i amb nevades a bona part de Catalunya ha provocat que s’hagués d’anul-lar aquesta sortida donat no era possible arribar a Cardona per carretera per culpa de la neu.

Amb molta pena pels amics de Cardona i del Santuari del Miracle que estaven molt il.lusionats amb la nostra visita, no obstant gràcies a l’hospitalitat de l’Ignasi i la Laia de “Ca L’Ignasi” de Cantonigròs, ha estat possible gaudir d’aquesta jornada en un altre magnífic enclau de casa nostra com Cantonigròs, a la comarca de l’Osona.

Apart de “Ca L’Ignasi” i “Ca La Laia”, dos esplèndids restaurants d’aquesta població osonenca;  també s’hi pot visitar “Can Colom”, casa d’embotits artesanals d’excel.lent qualitat, on la Sra Dolors atén a tothom qui passa amb una simpatia extraordinària que la converteix en l’amfitriona més eixerida mai vista!

Tot i que també el territori osonenc estava una mica afectat per la neu, finalment els 40 penyistes han arribat a Cantonigròs on l’admirat cuiner Ignasi de “Ca L’Ignasi” ha donat la benvinguda als penyistes a peu de carretera.

Molt amablement, Ignasi ha acompanyat als penyistes fins “Can Colom” on han pogut conèixer de primera mà a la Srª Dolors i el seu marit,qui han ofert els seus embotits acompanyats de vi blanc i vi negre amb porró.

Llonganisses, secallones, xoriços, lloms, cansalades, bulls, botifarres,etc…; un assortiment espectacular d’embotits, tot un homenatge al porc i als embotits artesanals, que els penyistes han pogut tastar i també emportar-se cap a casa.

D’entre tots els embotits de la Srª Dolors, probablement destaca la Pilota, una barreja a camí entre el bull i la botifarra cuita amb all i julivert, molt natural i gustosa, realment excepcional.

En acabat, els penyistes han anat al Restaurant “Ca L’Ignasi” on esperava un fantàstic menú amb una amanida de la casa, brandada de bacallà i paté com a entrants, tots tres sensacionals, que s’han acompanyat amb la cervesa més fidel i barcelonista Inèdit de Damm.

Després un fabulós arròs amb verdures i conill i, com a plat principal, una costella de porc veritablement de ‘Champions’.

Tot perfectament acompanyat amb els magnífics vins de Juvé & Camps, amb exhuberants ampolles magnum de Gregal com a vi blanc i Aurora com a rosat, tots dos extraordinaris.

El vi negre Casa Vella, també de Juvé & Camps,  ha maridat amb la costella de porc fantàsticament, una cabernet sauvignon molt ben treballada.

Però realment, el millor vi de Juvé & Camps ha estat el cava Blanc de Noirs, fora de sèrie!

El millor del dinar està per venir doncs els amics de Peramola, amb el penyista i admirat mestre pastisser Jordi Pallarès, han atravessat mitja Catalunya tot i les dificultats que s’han trobat sobretot a Peramola i Oliana, però finalment han arribat a Cantonigròs amb la Mona de Xocolata més maca que haguem pogut gaudir mai!

En Jordi Pallarès és un penyista molt estimat per tots doncs sempre emociona als penyistes amb els seus dolços i la seva sensibilitat i estima per la Penya, en aquesta ocasió ha realitzat una Mona absolutament espectacular amb l’escut de la Penya i diferents ous de xocolata blaugranes amb una construcció sensacional.

Moltes gràcies Jordi!

El dinar ha acabat amb els agraïments del nostre President Pere Duran a tots els penyistes, a Ca L’Ignasi, a Juvé & Camps i al Jordi Pallarès, entre forts aplaudiments.

Abans de marxar i ja nevant ben fort a Cantonigròs, com sempre és habitual, els penyistes han brindat per aquesta magnífica jornada amb gintònics de tònica premium Schweppes amb ginebra Bombay Sapphire.

Moltes gràcies a tots i Visca el Barça i Visca la Gastronomia!

 

LLOTJA

                      

TRIBUNA

                                            

LATERAL

                

CÓRNER