“DINAR-TERTÚLIA” AL RESTAURANT “CASA LEOPOLDO”

Date: 10 Mar 2017
Cat: Tertúlia / Debat


Afortunadament, es recupera un dels restaurants històrics de la ciutat de Barcelona, molt estimat per la seva qualitat gastronòmica i on més enllà d’un restaurant, era també espai de tertúlies on es concentrava la cultura de la ciutat i del país, ens referim a “Casa Leopoldo”, un “clàssic” del barri  del Raval.

De la mà dels nostres penyistes i admirats cuiners Romain Fornell i Òscar Manresa, torna ‘Casa Leopoldo’, esplèndidament restaurat i mantenint el mateix caliu i decoració, conservant plats de tota la vida que s’havien gaudit en aquesta acollidora casa de menjars com per exemple el bacallà ‘à Bras’, el cap i pota, la cua de bou o el tortell Leopoldo.

Conegut i recordat per les nombroses i qualificades tertúlies literàries i taurines que tenien lloc a ‘Casa Leopoldo’, la Penya Gastronòmica Barça ha organitzat aquest Dinar-Tertúlia per parlar de l’actualitat barcelonista i on han participat magnífics convidats i tertulians com els nostres penyistes i admirats periodistes esportius Ramon Besa i Miguel Rico, així com el sensacional ex jugador del FC Barcelona Josep M. Fusté, i també amb el reconegut tertulià i barcelonista Josep  M. Minguella.

Com a moderador de la tertúlia, ens ha acompanyat el nostre penyista i apreciat periodista esportiu Carles Fité, que com sabeu acaba d’estrenar el programa de ràdio “Que no falti de res”, juntament amb el penyista i cuiner Jordi Jacas, on ens entretenen de valent amb Barça i Gastronomia.

Una tertúlia dinàmica i oberta on han participat tots les penyistes amb opinions sinceres i ponderades, que s’ha acompanyat amb un extraordinari dinar que ha emocionat a tots les penyistes amb un menú per tirar cohets amb plats com:

Anxoves “Lolín”, Pernil Ibèric de Gla “Joselito”, Pa amb tomàquet, Croquetes de Pernil, Bacalla “à Bras”, Calamars a l’andalusa, Cap i Pota amb cigrons, Cua de bou i el tradicional Tortell Leopoldo.

Per beure, una espectacular selecció de vins francesos realitzada pels nostres amics penyistes de Vila Viniteca, com el Drouhin 2015 / Mâconnais – Borgonya, el Trimbach Riesling selecció vinyes velles 2012 / Alsàcia, el vi dolç  Cousteau Cadillac 2014 / Cadillac – Bordeus i el vi negre Tardieu – Laurent Les Bec fins 2015 / Côtes – du – Rhône.

El cava Cinta Púrpura de Juvé & Camps de la D.O. Cava ha estat fantàstic en tot moment.

Com sempre, els penyistes han gaudit de valent amb la cervesa més fidel i barcelonista Inèdit de DAMM.

Moltes gràcies a tots els penyistes assistents per la seva participació i opinions, als convidats, a Vila Viniteca per la magnífica selecció de vins, a Juvé & Camps, a Estrella Damm i com no a “Casa Leopoldo”, tots ells penyistes de la nostra penya.

Fins aviat i Visca el Barça i Visca la Gastronomia!

LLOTJA

                      

TRIBUNA

                                            

LATERAL

                

CÓRNER