SORTIDA A PALAMÓS (BAIX EMPORDÀ) – MUSEU DE LA PESCA/ESPAI DEL PEIX – RESTAURANT “CAN BLAU” – VALÈNCIA CF – FC BARCELONADesprés de les sortides populars al Berguedà, l’Alt Empordà, Les Garrigues, Osona/Lluçanès, Montsià i Penedès,el dissabte 22 d’Octubre hem visitat Palamós, en la comarca del Baix Empordà, on ens hem endinsat en la cultura de la pesca i la gamba de Palamós visitant per una banda el Museu de la Pesca i posteriorment l’Espai del Peix de la mà dels germans bessons Fèlix i Ramon, un d’ells cuiner i l’altre pescador.

Des del Museu de la Pesca i l’Espai del Peix (aula gastronòmica del Museu de la Pesca) hem tingut la possibilitat de conèixer de primera mà les característiques, físiques, de pesca i organolèptiques de la Gamba de Palamós.

A l’Espai del Peix, a més hem fet l’aperitiu que ens han preparat els germans bessons Fèlix i Ramon, i que ha consistit en unes sensacionals gambes de Palamós amb vi blanc a porró. Una degustació fabulosa amb vistes del port de pescadors de Palamós.

Un cop acabada aquesta atractiva e interessantíssima visita hem anat al Restaurant “Can Blau”, just davant del Museu de la Pesca, per gaudir gastronòmicament d’una fantàstica gambada amb gambes de Palamós i un exquisit arròs marinera a la cassola.

Una gran satisfacció tenir com amfitrió en el seu propietari, el Sr. Antoni Bachiller, qui fou inspirador e impulsor del naixement, desenvolupament i promoció del producte “Gamba de Palamós” i que, recentment, ha estat distingit com a Confrare d’Honor de la Confraria de Pescadors de Palamós, en reconeixement i agraïment a la seva labor a favor del sector pesquer local i per la seva dedicació i implicació en el que és la pesca, el producte pesquer i els pescadors del port de Palamós.

El menú especial pels nostres penyistes ha anat acompanyat d’una selecció exclusiva i acurada de vins de CASTELL DE PERELADA, concretament el Cava Stars Brut Nature DO Cava, el vi Cigonyes Blanc i també el 5 Finques; aquests darrers DO Empordà.

El postre ha donat molt joc doncs ens ha visitat el forner de ‘Can Blau’ que ha portat unes extraordinàries Coques de sucre que ha preparat amb anís i xocolata allà mateix.

En acabat el dinar, a només 25 metres, en “EL RACÓ”, també propietat del bon amic barcelonista Sr. Antoni Bachiller, on en unes excel.lents instal.lacions amb pantalla gegant i tots ben disposats com en un cine hem seguit i gaudit còmodament el partit de Lliga València CF – FC Barcelona de la jornada 9, que ha acabat amb un emocionantíssim 2-3 amb gol de Messi de penal al darrer segon!

Hem acompanyat aquesta sobretaula amb els magnífics gintònics amb tònica Premium Schweppes i ginebra Bombay Sapphire,tots dos col.laboradors Còrner de la Penya.

La Porra de la Penya ha estat disputadíssima fins el darrer moment i finalment en Sam i l’Antoni s’han enduut cadascun el lot que es composava de la cervesa Inèdit de Damm, el vinagre Merlot d’Olis Bargalló,la tònica Premium Schweppes i d’una ampolla de ginebra Bombay Sapphire.

Felicitats als guanyadors i a tots els penyistes per haver vingut i agraïr expressament al Sr Antoni Bachiller i l’Ajuntament de Palamós per acollir-nos tan bé al Can Blau I El Racó, i al Museu de la Pesca i l’Espai del Peix.

Visca el Barça i Visca la Gastronomia!

LLOTJA

                      

TRIBUNA

                                            

LATERAL

                

CÓRNER