Barcelonisme i gastronomia donen lloc a una única i particular Penya Gastronòmica Barça

La Penya Gastronòmica Barça neix en un dinar, com no pot ser d’altra manera, de la mà d’una sèrie de cuiners, periodistes, gourmets, enòlegs i restauradors, entre d’altres, que tenen en comú un objectiu molt concret: agrupar a tots aquells amants del barcelonisme que, a més, els uneix una estima evident per tot el que faci referència a la cuina i al món de la gastronomia en general.

És una associació sense ànim de lucre dirigida per una Taula Directiva, on el barcelonisme i la gastronomia, de manera equidistant, donen lloc a una única i particular penya gastronòmica blaugrana.

Penya Gastronòmica del Barça

El seu nucli i raó de ser són els seus membres, que formem part d’una gran família transversal, ja que tenen un àmbit geogràfic molt internacional pel que fa a la seva provinença, origen i nacionalitat. Això permet realitzar activitats a diferents parts del món, ajudats per la figura de l’ambaixador que posseeix alts coneixements sobre el terreny, en punts estratègics de tot el món com Japó, Londres, Nova York, Miami, Itàlia o Suïssa entre d’altres. Un exemple d’aquests ambaixadors és el cuiner lleidatà Josep Barahona, que fa més de 25 anys que està instal·lat al Japó amb 5 restaurants oberts, i que, amb motiu de la Copa del Món de Clubs de 2015, va fer d’amfitrió amb un tour gastronòmic a Tòquio.

Penya Gastronòmica del Barça

Per observar aquesta transversalitat que caracteritza la Penya Gastronòmica Barça, només cal anar a una de les seves sortides populars i asseure’s en una taula per gaudir de les fantàstiques anècdotes dels avis aventurers que van a buscar bolets, de l’entusiasme dels joves que creuen que amb aquest Barça ho guanyarem tot, dels enginyosos trucs de cuina de les mares i pares o la senzilla imatge d’un nen jugant a futbol en el pati. Tothom hi té cabuda fins a tal punt, que ja som més de 350 penyistes des de l’any 2014, que es va presentar la Penya Gastronòmica Barça a la llotja del Camp Nou.

A part dels amants de la gastronomia, també trobem penyistes cuiners i amb estrelles Michelin com Paco Pérez, Dani García, Nandu Jubany, Carles Gaig, Romain Fornell, Fran López o Marc Gascons. No hi falten els germans Roca, també penyistes, que van voler apadrinar el naixement de la nostra Penya amb un dinar històric a “El Celler de Can Roca”. També hi formen part professionals del món de l’alimentació com vinyaters, flequers, pastissers, productors d’oli, etc. Gràcies a tots ells, faciliten l’èxit de les nostres trobades perquè cada una d’elles sigui inoblidable.

En aquesta singular Penya, els membres associats tenen la gran oportunitat de viure i compartir la gastronomia d’arreu vinculada plenament al Barça i amb un col·lectiu divers amb ganes d’ampliar les seves emocions i experiències.

Si vols experimentar aquestes vivències i convertir-te en un membre d’aquesta gran família, pots enviar un correu a [email protected] per sol·licitar la butlleta d’inscripció.


LLOTJA

                      

TRIBUNA

                                 

LATERAL

          

CÓRNER